Sport
2021-02-05

Szolnok-DVSC: jön a 30. bajnoki

Kilenc forduló óta veretlen együttestől hoznánk el a három pontot.

Nem vár könnyű mérkőzés a DVSC labdarúgócsapatára, amely a Szolnoki MÁV FC otthonában, a Tiszaligeti Stadionban vendégszerepel szombaton 14 órától a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában.

A tabella 8. helyén álló szolnoki alakulat rendkívül jó formában van, mivel már kilenc forduló óta veretlen, utoljára a Soroksár otthonában kapott ki tavaly októberben. Kiemelendő még, hogy a Loki mögött a második legjobb hazai mérleggel büszkélkedhet a szolnoki együttes, amely a szezonban eddig nyolc győzelmet aratott, kilenc döntetlent ért el és ötször szenvedett vereséget. A múlt héten a Budaörs otthonába látogatott a kék-fehér együttes, a végig kiélezett, küzdelmes mérkőzésen végül nem született gól, így 0-0-val zártak a felek.

mi a DVSC-t illeti, csapatunk nagyon fontos sikerrel kezdte az NB II tavaszi szezonját, hisz 2-1-re nyert a Siófok ellen a Nagyerdei Stadionban. Nem indult jól a mérkőzés a Loki számára, mivel a vendégek már a 13. percben betaláltak és az eredmény a szünetig nem is változott. A második játékrészben nagyobb fokozatra kapcsolt a Kondás Elemér vezette gárda, Szécsi Márk kétszer is a hálóba juttatta a labdát, ezzel a miénk lett a három pont.

Szombati ellenfelünknél nem történt nagy játékosmozgás a télen, egyedül Lakatos István érkezett az Ajka csapatától. A szolnokiaktól biztosan nem lép pályára Szekszárdi Tamás, aki az előző fordulóban az ötödik sárga lapját gyűjtötte be, valamint eltiltás miatt szintén nem lesz ott a 7 gólt szerző legeredményesebb játékos, Novák Csanád. Tőlünk szintén öt sárga miatt Pávkovics Bence hiányzik majd a védelem tengelyéből, és sajnos továbbra sem számíthatunk a 12 gólos Bárány Donátra.

A debreceni és a szolnoki vasutas csapatnak a 30. egymás elleni mérkőzése lesz a szombati. 17 Loki-győzelem mellett 5 kék-fehér siker született, 7 alkalommal pedig döntetlennel zárult a találkozó. A gólkülönbség 54-32 a mieink javára.

A két klub tavaly szeptemberben, a 4. fordulóban találkozott egymással. A DVSC nagy mezőnyfölényben, lendületesen kezdte a meccset, sorra alakította ki a helyzeteket, ez a 16. percben góllá is érett, Sós közelről fejelt az ellenfél kapujába. Ugyan a Szolnok küzdött, a második játékrészben Bárány Donát is eredményes volt, a hajrában Sós ismét betalált, amellyel végleg eldőlt a három pont sorsa. A Nagyerdei Stadionban rendezett mérkőzés tehát kimondottan jól alakult számunkra, a DVSC akkor tehát magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott, amiért vastaps járt a nézőktől. Szurkolóink sajnos még mindig nem lehetnek jelen a lelátón, de remélhetőleg a tv előtt hasonlóképpen örülhetnek majd.

A szombaton 14 órakor kezdődő zárt kapus összecsapást a Szolnok Televízió élőben közvetíti, amely adását online is követhetik a drukkerek.

 

 

dvsc.hu

Születésnapra készül az Agóra

65. alkalommal ad otthont Debrecen városa a Bocskai István Ökölvívó Emlékversenynek

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek