Belföld
2021-02-05

Nagy mennyiségű hulladék érkezett a Tisza felső részéről

A napokban a hatalmas csapadék mennyiség miatt áradt meg a folyó, amelynek következtében indult meg a szemét.

Nagy mennyiségű kommunális hulladék érkezett a Tisza felső szakaszából, amelynek kiszedése a napokban megkezdődött.  A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság csütörtökön harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendelt el. Egy magyar fejlesztésű géplánccal folyamatosan zajlik a hulladék eltávolítása.

,,A Felső-Tisza vízgyűjtőjén az elmúlt 24 órában átlagosan csak 1-4 milliméternyi csapadék hullott. Az elmúlt napok esőzései hatására azonban áradás indult el a folyókon, ezzel együtt kommunálishulladék-szennyezés is érkezett a Felső-Tiszára.
A kameraképek és gátőrök szerint péntek reggel az ukrajnai Rahónál percenként 1-2, a magyarországi határszelvényben Tiszabecsnél percenként 30-40 kommunális hulladék érkezett, míg a Szamos folyón Csengernél percenként 60-80 jön. "-Siklós Gabriella

Vízminőségi kárhelyen válogatják szét a szemetet. A vízügyi szakemberek irányításával most már hatodjára vetik be a magyar fejlesztésű műszaki infrastruktúrát is. Elősorban dobozokat, flakonokat és műanyagpalackokat szednek ki a folyóból. Amelyek akár a partot is nagy részben lepik el.

65. alkalommal ad otthont Debrecen városa a Bocskai István Ökölvívó Emlékversenynek

A Fatal Error Keresztes Ildikóval tér vissza A Dal 2021 színpadára

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek