Sport
2022-11-28

Katar 2022: Lipcsei László szerint hétfőn a Portugália-Uruguay lesz a nap meccse

A Médiacentrum Debrecen Kft. értékesítési vezetője Szerbia, Dél-Korea és Brazília győzelmére tippel a hétfői játéknapon, viszont úgy véli, az esti nyolcórás mérkőzés abszolút háromesélyes.

A vasárnap sem múlt el meglepetés nélkül, sőt, mondhatjuk azt, két találkozón borult a papírforma. A németeket legyőző Japán vereséget szenvedett Costa Ricától, Belgium pedig Marokkótól. A horvátok megmutatták, korai még leírni őket, hátrányból fordítva magabiztosan nyertek Kanada ellen. A juharleveles gárda bár megszerezte első világbajnoki gólját, Katar után második válogatottként már biztos kieső. A Costa Rica ellen gálázó spanyolok nem bírtak a vereséggel kezdő németekkel, a két csapat megosztozott a pontokon.

Hétfőn a G és a H csoport válogatottjai is másodjára lépnek pályára, mely játéknapon Brazília és Portugália vagy akár Svájc bebiztosíthatja első helyét, de az is eldőlhet, mely csapatok lesznek már biztos kiesők. Éppen ezért számít Lipcsei László jó mérkőzésekre.

Kamerun – Szerbia 11.28. 11:00      al-Janoub Stadion

Véleményem szerint ennek a párharcnak Szerbia az esélyese, de ezen a világbajnokságon már papírformáról nem lehet beszélni, sorra születnek a meglepetés eredmények. Dragan Sztojkovics együttese és Kamerun is vereséggel kezdte a csoportkört, így amely gárda pont nélkül zárja a párharcot, letehet a továbbjutásról. A szerbek meggyőzőbb játékkal rukkoltak elő a brazilok elleni első meccsen, mint a „Szelidíthetetlen oroszlánok”, szerintem Mitrovicsék simán behúzzák ezt a meccset.

Dél-Korea – Ghána 11.28. 14:00      Education City Stadion

Ghána teljesítménye előtt le a kalappal, majdnem meglepték a sztárokkal teletűzdelt Portugáliát. Fel is sejlett előttem a 2016-os Eb, mikor ellenünk játszottak és Ronaldo toporzékolt a pályán. Most is ezt tette, de már a kispad mellől, ugyanis lecserélték. Számomra nagyon szimpatikusak a „Fekete csillagok”, nekik is szurkolok, de úgy vélem, Dél-Korea győzelmével zárul ez a találkozó. Paulo Bento válogatottja jó játékerőt képvisel, az esélyesebbnek kikiáltott Uruguay sem bírt velük.

Brazília – Svájc 11.28. 17:00      974 Stadion

A vb egyik legnagyobb esélyese a Seleção, bombaerős a keretük, könnyedén hozták a kötelezőt a szerbek ellen. Annyit adtak ki magukból, amennyi a győzelemhez kellett, minden valószínűség szerint meg is nyerik csoportjukat. Ezt hétfőn be is biztosítják, Svájcnak nem sok esélye lesz ellenük, még úgy sem, hogy a jelek szerint Neymar nem lehet ott a pályán. A brazil válogatott nem a Paris Saint-Germain sztárjára épül, klasszisok tudják helyettesíteni. Murat Yakin együttese engem nem győzött meg az első meccsen, ebben a párharcban nem terem számukra babér, majd Szerbia ellen dőlhet el, sikerül-e megcsípniük a második helyet.

Portugália – Uruguay 11.28. 20:00      Loszaíli Nemzeti Stadion

A nap zárásaként egy kik-ki meccsre számítok, abszolút háromesélyes ez a találkozó. Portugália, még ha nehezen is, de legyőzte Ghánát, a La Celeste viszont nem bírt Dél-Koreával, Diego Alonso fiai még gólt sem rúgtak. Nehéz megjósolni, ki nyeri az összecsapást, szerintem a pillanatnyi forma fog dönteni. A luzitánok várhatják kedvezőbb helyzetből a párharcot, már begyűjtöttek három pontot, míg Uruguay győzelmi kényszerben van, ha nem nyernek búcsút mondhatnak a továbbjutásnak. Szerintem ez a találkozó lesz a nap legjobb mérkőzése.

Tartva jó szokásunkat, Lipcsei Lászlótól is megkérdeztük, szerinte ki nyeri a katari világbajnokságot.

Látva az erőviszonyokat, véleményem szerint két csapat esélyes a világbajnoki címre. A brazilok nagyon egységesek, a korábbi évekkel ellentétben nem csak a támadósoruk erős, a védelmük is stabil. A franciák kerete szintén klasszisokból áll, villámgyors szélsőik vannak, bár kissé megszenvedtek Dánia ellen a győzelemért. Ezt a két válogatottal várom a döntőbe és szerintem európai csapat nyeri a vb-t, tehát a gallok emelhetik magasba a trófeát.

Dobray Sarolta

Meggyújtották az idei első adventi gyertyát Debrecen főterén

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek