Sport
2021-05-16

Zidane a játékosaival már közölte, hogy távozik

Egybehangzó spanyol sajtóhírek szerint Zinédine Zidane már közölte a Real Madrid első csapatának játékosaival, hogy az idény végén távozik.

Az Onda Cero úgy tudja, hogy a Chelsea-vel szembeni Bajnokok Ligája-búcsú után és a Sevilla elleni bajnoki rangadó előtt beszélt a játékosaival Zidane, ezért kezdődött később az aznapi sajtótájékoztató. A Marca információja szerint is a Sevilla elleni bajnoki előtti napon, május 8-án került sor a vezetőedző bejelentésére.

Zidane állítólag elmondta, nehéz döntést kellett meghoznia, sokat gondolkodott rajta, de az elhatározása végleges. Úgy látja, az ő ideje véget ért a Real Madridnál, ezért elérkezett a pillanat a távozására. A francia szakember másodszor hagyhatja el a királyiakat, igaz, ez alkalommal kevésbé lenne meglepő a lépése, mint 2018-ban.

„Vannak idők, amikor ott kell lenned, és vannak, amikor mindenki érdekében távoznod kell” – hangzott egy sejtelmes megjegyzés Zidane-tól a Bilbao elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón. Az idézett mondat a fejlemények tükrében már jobban érthetővé válik.

Zidane eddig 11 trófeát nyert a Real Madriddal, és a La Liga utolsó két fordulójának eredményeitől függően akár meglehet még a 12. is. Csak Miguel Munoz hozott több dicsőséget a klubnak, vele 14 trófeát gyűjtött be a csapat.

Ha Zidane valóban távozik, nehéz lesz őt pótolnia a Realnak. A Marca szerint a klub korábbi legendás játékosának, Raúlnak van a legjobb esélye, de Massimiliano Allegri és Joachim Löw is a jelöltek között szerepel. Zidane-t pedig a Juventus várná tárt karokkal.

A fővárosi gárdát a mostani idényben a spanyol Király Kupától a harmadosztályú Alcoyano búcsúztatta, a Bajnokok Ligájában a Chelsea elleni elődöntő jelentette a végállomást, míg a La Ligában két fordulóval a bajnokság vége előtt két pont az együttes hátránya a városi rivális Atléticóval szemben.

Zidane először 2016 januárja és 2018 májusa között irányította a Realt, amellyel ekkor három Bajnokok Ligája-győzelmet és egy bajnoki címet szerzett. Tíz hónappal későbbi, 2019. márciusi visszatérése óta - tavaly nyáron - újra megnyerte a La Ligát.

Mihályi Barbara

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek