Sport
2024-03-19

Magyar válogatott: parádés teljesítményt nyújtottak a DEAC játékosai

Nemzeti együttesünk a szerbiai felkészülési tornát a második helyen zárta.

Az előző napokban a magyar női futsalválogatott Szerbiában állt rajthoz egy ötcsapatos tornán. A mieink három győzelemmel indították a viadalt: kezdésként a szerbeket 6-2-re verték, ezt követően a szlovákok elleni ütközetet 3-1-es diadallal zárták, majd a cseheket múlták felül (2-1). Hétfőn a tornagyőzelemért Franciaországgal csaptak össze Frank Tamás tanítványai. Sajnos az i-re nem került fel a pont, mivel a gallok 4-2-re nyertek, ettől függetlenül a második hely is megsüvegelendő.

A szép eredményből a DEAC két kulcsembere, Horváth Viktória és Gajzágó Flóra négy-négy találattal vette ki a részét. A szervezők döntése alapján mindkét gólvágónk bekerült a torna álomcsapatába. Sőt, Gajzágó Flóra a gólkirályi címet is hazahozhatta. Ezzel kapcsolatban egyébként az az érdekesség, hogy a torna versenykiírása szerint holtverseny esetén a fiatalabb játékos – jelen esetben Gajzágó Flóra – kapta meg az elismerést.

Horváth Vikiék mellett klubunkat Nagy Anikó és Hardon Rita képviselte. Hardon Rita pályafutásában fontos mérföldkő volt ez az esemény, hiszen most tehette le a névjegyét először a válogatottban. A szakmai stábban szintén akadt DEAC-szál, hiszen Quirikó Vivien pályaedzőként segítette a szövetségi kapitány munkáját.

Szoboszlai Dominik

Terelőútvonalon a 30-as autóbusz

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek