Sport
2023-05-25

Gönczi Lajos újabb egy évig marad

A DEAC szerződést hosszabbított Gönczi Lajossal, ezzel az egyetemisták mindkét hálóőre elkötelezte magát az egyesület mellett.

Gönczi Lajos 2018-ban játszotta első Erste Ligás mérkőzését, az idén ősszel pedig már a hatodik szezonját kezdi fekete-fehérben. A DHK-ban kezdett jégkorongozni, ő is végigjárta a korosztályos állomásokat. Tehetsége serdülő korában bontakozott ki igazán, a 2015-16-os idényben helyet kapott az DHK ificsapatában, majd egy évvel később a juniorba is beverekedte magát. A 2017-18-as szezonban részt vett és jó hatékonysággal védett az Divízió 1B csoportos világbajnokságon. Erste Ligás szezonjai során kezdetben kevés lehetőséget kapott a bizonyításra, a múlt idényben azonban már 13 alapszakasz mérkőzésen őrizte az egyetemisták hálóját.

Gönczi Lajos nagy erénye, hogy nem ideges típus, hamar leküzdi a drukkot még akkor is, hogyha „hidegen” kell a vasak közé állnia. Az előző szezonokban rendre megközelítette, 2021-22-ben túl is szárnyalta a 90 százalék feletti védési hatékonyságot.
23 éves hálóőrünket azzal a kéréssel kerestük meg, hogy értékelje röviden az előző szezont és foglalja össze a legfontosabb teendőit a következő idény kezdetéig!

– A múlt szezon számomra jobban alakult, mint korábban, mivel több lehetőséget kaptam a bizonyításra – válaszolt a fiatal kapuvédő. – A védési hatékonyságomon még van mit javítani, bár szerintem a jégen jobban nézett ki a dolog, mint azt a statisztika mutatta. Úgy éreztem, hogy mentálisan sikerült előbbre lépni, így keményebb tartást tudtam adni a srácoknak a kapuból, mint előzőleg. Csapatként az eredmények kedvezőbbek is lehettek volna, de összességében sajnos csak ennyire futotta. Jelenleg aktívan készülök az új idényre, végzem a szakmai stábtól megkapott egyéni felkészülési programot. Emellett futásokat is beépítettem a programba, a távokat a Zsömi névre hallgató mentett kiskutyámmal szoktam teljesíteni. Mostanában még ő szabja meg a tempót, de augusztus közepére át fogom venni az irányítást – fűzte hozzá a DEAC kapusa.

Gyereknap és júniusi programok az Agórában

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek