Sport
2023-08-10

Döntetlennel zárt Bécsben a Loki

Végig partiban volt a Rapiddal a DVSC, valamivel közelebb is állt a győzelemhez Srdjan Blagojevic legénysége, ám gól nélküli döntetlennel zárult az első párharc.

Egy hete büntetőpárbajban dőlt el a továbbjutás, Melynek végén Megyeri bravúrjainak köszönhetően Srdjan Blagojevic legényei örülhettek. A következő körben nehezebb feladat várt a Bódiékra, ugyanis a 32-szeres osztrák bajnok, 14-szeres kupagyőztes Rapid Wien ellen folytatták kupaszereplésüket. Az első találkozóra Bécsben az Allianz Stadionban került sor.

Az osztrák Fradi győzelemmel hangolódott a csütörtöki mérkőzésre, míg a piros-fehérek rápihenhettek az összecsapásra, ugyanis a Paks elleni találkozót elhalasztották. A Loki szakvezetője egy helyen változtatott az egy héttel ezelőtti kezdőn, Kyziridis helyett ezúttal Olivierának szavazott bizalmat. Buzdításból nem volt hiány, ugyanis majd ezer Loki szurkoló biztatta a lelátóról a kedvenceket.

Robert Hennessy jelére pontban 21 órakor Babunski lábáról indult útjára a labda. Mezőnyjátékkal teltek az első percek, felváltva vezettek támadásokat a csapatok, ám ezen attakok elhaltak a tizenhatosoknál. Mindkét fél megszervezte a védelmét, így a kapuk nem kerültek veszélybe, a cerberusoknak elvétve akadt munkájuk. Eseménytelenül teltek a percek, míg nem a 13. minutumban Seidl tesztelte közelről Megyerit, ám a Loki hálóőre fogta az osztrák támadó közeli lövését. Nem sokra rá Dzsudzsák ugratta ki Olivierát, akit a hazai védők csak szabálytalanul tudtak megállítani a kaputól 19 méterre. A DVSC csapatkapitánya állt a labda mögé és lőtte telibe a jobb kapufát. Az osztrák kapus már verve volt, de a léc ezúttal kisegítette Hedlt. Egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán a Vasutas abszolút partiban volt ellenfelével, sőt a gólszerzéshez is közelebb állt a Blagojevic legénység. Szervezetten, fegyelmezetten játszottak a piros-fehérek, a védelem jól szűrte meg az osztrák támadásokat, csak pontrúgásból tudtak veszélyeztetni a zöld fehérek a 32. percben.

Átlépve az utolsó negyedórán, a házigazdák próbáltak nyomást gyakorolni a debreceniekre, ehhez kellett, hogy a cívisek többször is labdát veszítettek saját térfélen. Meg is zördült a debreceni háló, ám kezezés miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot. A 43. percben Megyerit tesztelték az osztrákok, ám a Loki cerberusa biztosan állt a vonalon oldalra tenyerelte Burgstaller léc alá tartó löketét. A ráadásban már nem történt említésre méltó esemény, gól nélküli döntetlennel zárult az első félidő.

Szünetben a Loki szakvezetője nem változtatott csapatán, a kezdő tizenegyet küldte pályára a negyedórás pauza letelte után. Aktívabban kezdte a második játékrészt a Vasutas, ám ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Hamar lábra kapott a Rapid, ám a piros-fehér védelem könnyedén megakasztotta a támadásokat. Az 55. percben Dreskovic hozta rá a frászt a debreceni szurkolókra, aki eladta a labdát, szerencsére a társak kisegítették a DVSC védőjét. Egy újabb eladott labda után Khün lőhetett, ám Megyeri ezúttal is magabiztosan hárította a lövést. A házigazda fokozta a tempót, nyomás alatt volt a debreceni védelem, de komoly lehetőség nem adódott a zöld-fehérek előtt, viszont a megszerzett labdát hamar eladták Dreskovicék. Hamar kijött a Loki a szorításból, sőt Bárány révén veszélyeztettek is a piros fehérek, ám a középen érkező Domingues lemaradt a beadásról.

Nem sokra rá Kyziridis lábában volt a vezető találat, ám a görög a jobb kapufát találta telibe. A hátralévő időben mindkét fél nagy erőket mozgósított a vezető találat megszerzéséhez, melyhez a Vasutas állt közelebb, ám gól nem született, a döntés a debreceni visszavágóra maradt.

Európa Konferencia Liga 3. selejtezőkőr 1. mérkőzés

Rapid Wien – DVSC:

Rapid Wien: Hedl – Schick, Querfeld, Cvetkovic, Auer – Kühn, Sattlberger (Greil 68′), Kersbach, Grüll (Bajic 90′) – Seidl (Mayulu 82′), Burgstaller

Vezetőedző: Zoran Barisic

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Romanchuk, Dreskovic, Manrique – Lagator, Loncar Mojzos 92′) – Szécsi (Domingues 61′), Dzsudzsák (Varga 92′), Oliviera (Kyziridis 71′) – Babunski (Bárány 71′)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Fotó: Dömötör Csaba/NSO

debsport.com

Első megmérettetésére készül a kis DEAC

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek