Sport
2023-06-13

Szeles Martin Debrecenbe igazolt

Kapussal bővül az egyetemisták játékoskerete a fiatal korának dacára is komoly meccstapasztalattal rendelkező Szeles Martin érkezésével.

A most 23 éves játékos korán mély vízbe került, még alig múlt 14 éves, amikor bemutatkozott a fehérváriak U18-as együttesében. A következő két szezont Fehérváron töltötte, eközben védett az ifiben, illetve a juniorban, itthon és az osztrák ligában is. Azon túl, hogy egyre gyakrabban jutott lehetőséghez, a védési hatékonysága megközelítette, sőt, esetenként meg is haladta a 92 százalékot. 2015-16-ban és a rákövetkező évben is részt vett a Divízió 1/A, illetve 1/B világbajnokságon, majd 2017-18-ban egy mérkőzés erejéig bemutatkozott az Erste Ligában is. A következő idényben pedig már 15 meccsen őrizte a Titánok hálóját. A 2019-20-as szezonban a Titánok mellett a Schiller Vasas HC kapuját is védte az Erste Ligában. 2020-21-ben és 2021-22-ben 90 százalékot megközelítő teljesítménnyel rukkolt elő a felnőttek között. A múlt idényben a Győri ETO HC hálóőre volt, 90 százalékot meghaladó védési hatékonyságot produkált az Andersen Ligában, innen igazolt most az egyetemisták csapatába.

Elsőként kíváncsiak voltunk, mi késztette arra, hogy Debrecenbe igazoljon?

– Már korábban is érdekelt a debreceni jégkorongélet, csupa jókat hallottam a klubról A múlt szezon végén értesültem arról, hogy a 2023-24-es idényben az a Vaszjunyin Artyom lesz a vezetőedzőnk, akivel én is igen jó viszonyban vagyok. Nemrég leültünk egy beszélgetésre, melynek során felajánlott nekem egy lehetőséget. Számomra szimpatikus volt a program, a kitűzött célok is, így az ajánlatot rövid gondolkodás után elfogadtam.

Milyen várakozásokkal tekintesz az új idény elé?

– Bár még nem vagyok Debrecenben, de azt érzékelem, hogy a keretünk jelentős frissítésen esik át. Kicserélődött a csapat stábja, biztosan érkeznek új játékosok is, változik majd a szemlélet. Összességében azt várom, hogy az együttesünk rövidesen azonos, vagy hasonló célokért küzdhessen majd, mint a tavalyi idény elején.

A DEAC-hoz harmadik számú hálóőrként érkezel. A helyzeted jelenleg egy kicsit „távolinak” tűnik még az Erste Ligások kapujától, nem gondolod?

– A helyzetem jelenleg nehéznek tűnhet, de én azzal a szándékkal kezdem el az edzéseket, hogy megnyíljon előttem a lehetőségek kapuja. Mostanság a nyári edzéseket gyúrom éppen, és egyre türelmetlenebbül várom az augusztus elsejét, ami a közös munka kezdetét jelzi.

=MK=

A DEAC-utánpótlás kosaras sikerei

Strandröplabda

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek