Sport
2024-03-01

Ismét a pályán

A válogatott szünetet követően hazai környezetben játszik újabb bajnokit a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata. Jégkorongozóink az alapszakasz hajrájában járnak, a férfi futsalosok pedig már a rájátszás felsőházában küzdenek a pontokért. A labdarúgók idén először lépnek pályára a bajnokságban, és a jó sorozatukat folytathatják a kézisek és a női futsalosok.

Jégkorong

Még két mérkőzése van hátra az Erste Liga alapszakaszában a Debreceni Egyetem hokicsapatának, mindkettőt a Dunaújvárosi Acélbikák ellen vívja. Az első találkozó március 1-jén, pénteken 18:30-kor kezdődik a Debreceni Jégcsarnokban, a második szombaton 15:30-kor a DAB otthonában.

 

Kosárlabda

Az Európa-bajnoki selejtezőket követően szombaton a listavezető Falco-Vulcano Energia KC ellen folytatódik a bajnokság a DEAC kosárlabdacsapata számára. A fekete-fehérek március 2-án, szombaton 18 órától fogadják a szombathelyieket az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban.

- Egy hónap van hátra az alapszakaszból, nem egyszerű a sorsolásunk, de ezzel nem csak mi vagyunk így – kezdte Andjelko Mandics vezetőedző. - A Falcót leszámítva gyakorlatilag az összes csapatnak innentől kezdve élet-halál minden mérkőzés. Volt egy beszélgetésem a fiúkkal, elmondtam nekik, nem vagyunk messze az eredeti célkitűzésünktől, a legjobb nyolcba jutástól, ugyanakkor nem szabad elhinni, hogy ez majd magától meglesz, kőkeményen meg kell dolgozni érte. Két győzelemmel meglehet a rájátszás, hárommal pedig harcban lehetünk a pályaelőnyért, de nekünk nem számolgatnunk kell, hanem mindig az előttünk lévő mérkőzésre kell koncentrálni, ami most a Falco ellen lesz szombaton – fogalmazott a szakvezető.

 

Futsal

A DEAC férfi futsalcsapata a csütörtökön rendezett bajnokin 2-1-re diadalmaskodott hazai pályán a Veszprém felett. Sokat nem pihenhetnek Tihanyi Csaba játékosai, hiszen március 4-én, hétfőn 18:30-kor a Nyíregyháza otthonában lépnek pályára az NB I felsőházi rájátszásának harmadik fordulójában.

 

Röplabda

A férfi Extraliga alapszakaszában szereplő DEAC március 2-án, szombaton a MEAFC-Peka Bau vendége lesz, a találkozót 18 órától rendezik Miskolcon, az Egyetemi Körcsarnokban.

Női csapatunk is pályára lép az NB II keleti csoport alsóházában. A Kuszkó Zsolt vezette gárda március 3-án, vasárnap 17 órakor az Egri VSI-vel játszik idegenben.

 

Labdarúgás

Nyolchetes felkészülési időszak után elrajtol a labdarúgó NB III Északkeleti csoportjának tavaszi szezonja. A DEAC idegenben kezdi meg idei szereplését, vasárnap 11 órakor az Újpest II otthonában lép pályára.

- Hosszú volt ez az időszak, ezért mindenki várja már, hogy elkezdődjön a szezon. Sok fizikális és taktikai edzésen vagyunk túl, úgy vélem, jó állapotban van a csapat. Bizakodó vagyok, és nagyon jó lesz végre pályára lépnünk a bajnokságban vasárnap – fogalmazott a DEAC játékosa, Papp G. Benedek.

 

Kézilabda

Idén parádézik a DEAC kézilabdacsapata, hiszen az eddigi négy bajnoki mérkőzésén veretlen tudott maradni. Mándi Norbert tanítványai március 2-án, szombaton 18 órakor a hatodik helyen álló Mezőkövesd otthonában lépnek pályára az NB I/B 20. fordulójában.

- Elkaptuk a fonalat, reményeink szerint a veretlenségi sorozatunk sokáig tart. Nagyon jó mentalitású játékosok alkotják a csapatomat, élmény velük dolgozni. Bízom benne, hamarosan még nagyobb célt is kitűzhetünk magunk elé, de most csak arra koncentrálunk, hogy szombaton Mezőkövesdről is pontokkal térjünk haza – nyilatkozta Mándi Norbert vezetőedző.

Nagy Zsolt

Jetpack verseny

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek