Sport
2021-10-01

Fülöp Diána: nem fognak unatkozni a drukkerek

A tapasztalt futsalos szerint a Debreceni Egyetem alakulatától nagyobb intenzitásra lesz szükség az Astra ellen.

A DEAC női futsalosai a Budaörs legyőzésével indították az új idényt az NB I-ben, míg az előző fordulóban pihenhettek, a Csepel elleni mérkőzést a tervek szerint október 17-én fogják pótolni. Quirikó Vivien együttese szombaton az Astrával játszik bajnokit a DESOK-ban. Az üllőieknél mozgalmasan telt a nyár, több kulcsember is úgy döntött, hogy máshol folytatja a pályafutását. Kota Gabriellára sem számíthat már a szakmai stáb, a játékos távozása érzékeny veszteség, hiszen az előző szezonban a pontvadászat alapszakaszában tizenhat gólt szerzett.

“Én is értesültem arról, hogy jelentősen átalakult az Astra. A távozók pótlását főleg házon belül próbálták megoldani a vezetők, vagyis futballisták bizonyíthatnak a futsalpályán. Ellenfelünk labdarúgócsapata szombaton NB II-es mérkőzést vív, így elképzelhető, hogy szűkebb keret áll majd Dombó János vezetőedző rendelkezésére. Ettől függetlenül nem lehet lebecsülni az üllőieket, hiszen a múlt héten megnehezítették a Tolna dolgát (a tolnaiak 3-2-re nyertek – a szerk). Kota Gabi pótlása nehéz feladatnak ígérkezik, ugyanis jelenleg ő hazánk legjobb centere. Rá akarjuk erőltetni a vendégekre a saját játékunkat, ha ez sikerül, összejöhet a győzelem. A Budaörssel vívott rangadó során támadásban és védekezésben egyaránt több jó dolgot mutattunk be, de a tempónk nem volt megfelelő. Abban bízom, hogy a hétvégén nagyobb fordulatszámon pörgünk majd” – nyilatkozta Fülöp Diána, aki a budaörsiek elleni 3-1-es diadal során beköszönt.

A cívisvárosi hölgyeknek egyébként kellemes emlékeik lehetnek a Pest megyeiekről, hiszen május elején velük találkoztak a Magyar Kupa döntőjében. A fináléban egyetlen gól született, ezt André Antónia szerezte, vagyis a DEAC tagjai emelhették magasba a díszes trófeát.

“Természetesen a mai napig jó szívvel emlékszek vissza erre a mérkőzésre. Annak külön örültem, hogy Antónia találata döntött, hiszen ő nagyon jó barátom. Tavasszal színvonalas meccsen fektettük két vállra az Astrát, szerintem ezúttal sem fognak unatkozni a drukkerek. Biztos vagyok benne, hogy szombaton többször rezdülnek meg a hálók” – zárta mondandóját a rutinos Fülöp Diána.

A DEAC-Astra meccset ingyen tekinthetik meg a szurkolók, de a belépéshez védettségi igazolvány kell, aminek az érvényessége egy fényképes dokumentummal támasztható alá. Emellett azt is érdemes tudniuk a drukkereknek, hogy a DESOK-ban kötelező a maszkviselés. A találkozót a Youtube-on élőben közvetítjük.

Női futsal NB I 3. forduló
DEAC-Astra-Activtek HFC-Üllő
2021. 10. 02. (szombat) 17:00, DESOK

Nagy-Britanniába már nem léphetnek be személyi igazolvánnyal a külföldön élő EU-polgárok

Tánc és jótékonykodás

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek