Sport
2021-03-22

Zárónapi vereség

Tétnélküli meccsen kapott ki a magyar válogatott a regnáló olimpiai bajnoktól, a győri ötkarikás selejtező torna zárónapján.

A magyar válogatott Kazahsztán és Szerbia legyőzésével már két forduló után kiharcoltak az olimpiai szereplés jogát a győri kvalifikációs tornán. A zárónapra három helyen változtatott a kereten Elek Gábor szövetségii kapitány, így a két DVSC SCHAEFFLER-játékos, Tóvizi Petra és Vámos Petra is ott lehetett az olimpiai címvédő oroszok elleni meccsen.

Tóvizi Petrával a kezdőcsapatban vett repülőrajtot a magyar együttes, 10 perc után 6–4-re vezettünk. Az orosz csapat percei következtek, így a kétgólos előnyből lett négy egységnyi hátrány (8–12). A félidő hajrájára érkezett Vámos Petra, aki lendületet vitt a támadójátékba és lőtt egy szép gólt is, így szünetig megfeleztük hátrányunkat. (12–14).

A második félidő olyan volt, mint egy folyamatos üldözőverseny, amelyben sajnos nem sikerült utolérni az oroszokat.  Sőt az utolsó percekre kicsit szétesett a magyar válogatott, így éppen a végéra alakult ki a legnagyobb, hatgólos különbség.

Mindez azonban nem változtat a lényegen, a magyar női kézilabda válogatott 2008 után újra ott lesz az olimpián!

MAGYARORSZÁG–OROSZ CSAPAT 23–29 (12–14)
MAGYARORSZÁG: Janurik – Kovács Anett 2, Szöllősi-Zácsik 5. Tomori, Tóvizi, Kovacsics 5, Schatzl Nadine 1. Csere: Szikora (kapus), Klujber 5 (2), Helembai 1, Szucsánszki 1, Háfra N. 2, Vámos P. 1, Csiszár-Szekeres

dvsckezilabda.hu

Fotó: MKSZ

A kínai és orosz vakcinák beszerzése nagyban elősegítette a magyarországi oltás felgyorsítását

Miamiban tömegek táncoltak az autókon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek