Sport
2021-12-24

Dobogón telel a DEAC NB I-es sakkcsapata

Egyesületünk sakkszakosztálya egy ideig szünetelt, ám a nyáron DEAC-Sakkiskola révén újraindult (erről hamarosan részletesen is beszámolunk), és két csapattal nevezett az NB I-es és az NB II-es bajnokságba.

Vasárnap lezárultak a 2021-es sakkév csapatbajnoki küzdelmei. Impozáns környezetben, a Böszörményi úti Campus Mag-házában fogadta mindkét együttesünk az ellenfelét. NB I-es gárda a budapesti HÜSI SE-t látta vendégül, és bravúros eredményt elérve 9,5 pontot sikerült szereznie. Nominerdene Davaademberel, dr. Emődi Barnabás, Mester Gyula, László János, Tran Dávid, dr:Bai Attila, Máté Balázs, dr. Kiss Gergely és Vass Boglárka a teljes pontot begyűjtötte, míg Nagy Sándor értékes döntetlent ért el. Ezzel a remek győzelemmel dobogón áll a csapat, mindössze két ponttal lemaradva a listavezetőtől.

A következő NB-I-es fordulóban nagy és hosszadalmas utazás vár a csapatra, 2022.január 30-án Szegeden kell ismét bizonyítani.

Az NB II-es Barcza csoportban szereplő együttesünk négy ifjonccal állt fel, ezzel is lehetőséget biztosítva a fejlődésüknek. Sajnos a csapat nem tudott a 10. helyről előre lépni, de a szerzett 5 pont bizakodásra ad okot a jövőre nézve. Négyen – Hegedűs György, Ferku Donát, F. Szabó Péter és Fésűs Marcell – nyerni tudtak a nyíregyházi rutinos ellenfeleik ellen, míg Áts László és dr. Kándor Sándor a döntetlenjeikkel biztosították a csapat tartását.

Áts László

Boldog karácsonyi ünnepeket

Csere-bere

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek