Sport
2022-09-12

Nyolc játékosunk bizonyíthat a magyar válogatottban

Nemzeti együttesünk a következő hónapban küzdhet meg azért, hogy bekerüljön az Európa-bajnokság final fourjába.

A magyar női futsalválogatottra október 18. és 23. között Eb-selejtező vár Csehországban, ahol a házigazda mellett Szlovákia és Bosznia-Hercegovina lesz az ellenfél, a kvartettből az első helyezett jut a négyes döntőbe. Frank Tamás együttese a kvalifikációra szerdán és csütörtökön kétnapos edzőtáborral hangol, a bő keretet tizennyolc játékos alkotja.

A szövetségi kapitány ezúttal is számít a DEAC húzóembereire: Torma Lilla, Fülöp Diána, Tóth Nóra, Horváth Viktória, Krascsenics Csilla, Nagy Anikó, Üveges Katalin és Gajzágó Flóra személyében klubunk nyolc kiválósága kapott meghívót. Azt sem szabad elfelejteni, hogy Frank Tamás munkáját csapatunk vezetőedzője, Quirikó Vivien segíti. Gajzágónak speciális lehet ez az összetartás, mivel először bizonyíthat a nemzeti együttesben.

 A vasárnapi bajnoki után jutott el hozzám a hír, először nem is tudtam feldolgozni, természetesen nagyon boldog vagyok. A szeretteim és a barátaim büszkék rám, anyukám kiemelte, hogy a sok munka meghozta a gyümölcsét. Izgatottan várom az edzőtábort, bár az előnyt jelent, hogy sok csapattársam segíthet a beilleszkedésben. Az előző szezonban igazoltam a DEAC-hoz, ami remek döntésnek bizonyult, ugyanis rengeteget fejlődtem, de nem dőlök hátra, mivel minden területen szeretnék előrelépni. Abban bízom, hogy a válogatottban olyan teljesítményt tudok nyújtani, amivel stabilizálhatom a helyem – nyilatkozta Gajzágó Flóra.

BIRÓ ÁDÁM

Future of Debrecen

Hamar elfogták a kertészeti tolvajokat Debrecenben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek