Sport
2023-08-13

Ötös szezonkezdet

A bajnoki nyitányon a címvédő Monostorpályi a második félidőben nem kegyelmezett, ötöt vágott a Nagyrábénak.

Hétvégén elrajtolt a vármegyei bajnokság, az első osztály 14 csapata megkezdte a pontvadászatot. A szombati játéknapon a címvédő Monostorpályi is bemutatkozott, mely gárda a Nagyrábé alakulatát fogadta ideiglenes otthonában. Bereczky Bence együttese azzal a céllal vágott neki az idei szezonnak, hogy ismét a tabella élén zárja a sorozatot.

Az első félidőben nem találták a rést a falon a monostoriak, a Nagyrábé szervezetten, fegyelmezetten védekezett, ennek ellenére adódtak helyzetek, de a befejezéseknél rossz döntések születtek. A játékrész krónikájához tartozik, hogy a házigazdák játékosa, Szabó János súlyos sérülést szenvedett a 19. percben, így hamar változtatnia kellett a monostori trénernek.

A játék képe a második félidőben sem változott, a Monostorpályi dominált, de sokáig nem tudták bevenni a kaput. Ráadásul egy kontratámadás végén a Nagyrábé volt eredményes a 61. minutumban. A 65. percben viszont jött a válasz, a csereként pályára lépő Bojti mattolta a Nagyrábé védelmét és megszerezte és egalizált, majd hat minutum elteltével fordított. Innentől beindult a gólgyártás, Erdős is betalált a 83. percben, majd gyors egymásutánban Kolompár és Rácz is megzörgette a hálót.

Vármegyei I. osztály felnőtt 1. forduló

Monostorpályi – Nagyrábé: 5-1 (0-0)

Monostorpályi: Bákonyi – Ménes, Nyilas (Erdős 52’), Nemes (Illés 65’), Sólyom (Bodnár 80’), Rostás (Nagy M. 76’), Rácz, Sós, Pataki, Bacsó (Kolompár 52’), Szabó (Bojti 19’)

Edző: Bereczky Bence

Gólszerzők: Bojti 65’, 71’, Erdős 83’, Kolompár 89’, Rácz 90’

Bereczky Bence: Olyan volt ez a meccs, mint az a bizonyos első alkalom: kezdetnek tökéletes, de bízunk benne, hogy lesz még ennél sokkal jobb is. Szervezetten védekező ellenfelünket csak az utolsó fél órában tudtuk felőrölni, részben a kihagyott helyzetek miatt, részben azért, mert tompák voltunk. További sok sikert kívánok a Nagyrábénak, biztos vagyok benne, hogy meg fogják állni a helyüket a megyei első osztályban! Új igazolásunknak, a súlyosnak tűnő sérülést szenvedő Szabó Jánosnak mihamarabbi gyógyulást kívánok!

debsport.com

Kétszeres világbajnok a Campus Rádióban

Peugeot 504

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek