Sport
2023-12-16

Tíz perc összeomlás: súlyos zakó

Akár az erdélyi balladában, olyat cselekedett a DEAC férfi kosárlabda együttese szombaton a fővárosban. "Amit raktak délig, leomlott estére, amit estig raktak, leomlott reggelre". A múlt héten felrakták a szenzációt az Alba ellen, most pedig tíz perc alatt rombolták porig a biztos alapot.

Az ellen a Honvéd ellen szerettek volna javítani a statisztikán a debreceniek, mely együttes tök utolsó a tabellán. Igazán a játékos anyaga is jobb a hajdúságiaknak. Emiatt némi önbizalommal keltek útnak a Ludovika Akadémia irányába. Hogy aztán bebizonyosodjon, kevés az, ha a 49-es cipő van csak a parkettán.
A vendéglátók hat bajnoki forduló óta nem érezték a siker ízét. Így is kezdtek. Buljevic, Hőgye, Edwin fickándozott e hazaiak palánkja alatt, de ezzel el is lőtte puskaporát a gárda. A Honvédnál Brown csóválta a fejét, majd egy hangos, kiabálással egybekötött hármassal egalizált. És innen nem volt megállás. Az egyetlen ember, akit illet volna eltakarítani, az említett, egyébként kiváló kosaras volt. Az egyetemisták tartották vele az irányt, de ez csak arra volt elég, hogy a pestiek hárommal vezessenek az első negyed után.
A második részben pontosabb lett a DEAC. Legalábbis az elején. Drenovac triplázott, lemásolta ezt Mócsán is - kétszer - de ezzel ki is ürítette a tárat  a társaság. Brown gyorsan bedobált tizenegy pontot, így az első félidőben már húsz találatnál járt. Mócsán elengedte harmadik tripláját is, de a nagy szünetre így is Honvéd vezetéssel mehettek a srácok az öltözőbe.
A harmadik tíz perc  kiegyenlítettebb lett. Az elején. 45-45-nél még szép volt a jövő, de aztán ismét jött Brown, és az utolsó részre már 56-51-es Honvéd vezetéssel mentek a labdáért a játékosok.
És itt minden összeomlott. Ez egy "D" nap, egy Waterloo, egy mohácsi vész lett a Mandics legénységnek. Egymást múlta alul Williamson és Edwin, hamarosan tíz lett közte nem ide, a cívis összeomlást hazai öröm kosár tetézte. A vége húsz pontos, megalázó vereség lett. 
A debreceni gárda célja az alapszakasz első részének végén, hogy a legjobb nyolc között végezzenek, mert így jogosultak  a Magyar Kupa részvételre. Szerdán következik a Szeged az Oláh Gábor utcában, majd az év utolsó előtti napján, idegenben az Oroszlány. Kellenek a pontok!
 
Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 12. forduló
Budapesti Honvéd - DEAC 80-60 (22-19, 17-17, 17-15, 24-9)
 
Honvéd: Djokovics 7/3, BROWN 36/15, HAJDU 12/12, Henry 8, Peringer. csere: Filipovics 9, Wesson 6, Kopácsi 2, Reizinger, Major.
 
DEAC: Edwin 4, Hőgye 2, DRENOVAC 22/6, Williamson 5, Buljevic 13/3 csere: Mócsán 12/9, Tadics 2, Ságodi.
 
Weisz György

David Pressman

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek