Sport
2023-09-14

Otthon és idegenben is győztek a DEAC frizbisei

A DEAC frizbicsapata két bajnoki győzelmet szerzett szeptember elején, és a versenysorozat hajrájához közeledve már csak hazai meccsei vannak.

A Well Travel Liga – ultimate frizbi nemzeti bajnokság két hónapos nyári szünet után szeptemberben folytatódott. A DEAC FreeBees két győztes meccsen van túl, de az igazán nagy kihívást jelentő meccsek még hátra vannak. A két szeptemberi mérkőzés tapasztalatairól és a kilátásokról Fodor Dániel vezetőedző számolt be.

– A csapattal augusztusban kezdtük meg a szünet utáni edzésmunkát. A hónap közepén egy felkészülési tornán vettünk részt Szlovákiában, és a lányoknak volt még egy kupamérkőzése is a nyár végén. Szeptember 3-án aztán már a Sportszigetet fogadtuk hazai pályán. Jól kezdtük a mérkőzést, de a félidő után az ellenfél ügyesen összekapta magát, így a vége egészen szorosan alakult. A meccset végül 15-13-ra megnyertük. Szeptember 9-én Győrbe látogattunk, hogy a tabella negyedik helyén álló Up&Fly ellen játszunk. Ezen a mérkőzésen is jól indítottunk, ám ezúttal egy rövid időre sem engedtük ki a kezünkből az irányítást, és magabiztos, 15-7-es győzelmet arattunk. A bajnokságból még négy mérkőzés van hátra. Bár mindegyiket hazai pályán játsszuk majd, nem lesznek könnyű meccsek. Egyelőre a tabella harmadik helyén állunk, és ha a négyből legalább kettőt sikerül megnyernünk, akkor a végelszámolásnál jó esélyünk van a dobogóra. Bárhogy is alakuljon a következő néhány hét, az már most látszik, hogy rengeteget léptünk előre tavalyhoz képest. A csapat játéka és a szakosztály szervezettsége is rengeteget fejlődött. Hamarosan meglátjuk, hogy ez a fejlődés a végső helyezésünkben is megmutatkozik-e, de én már most nagyon büszke vagyok a játékosaink idei teljesítményére. Ha a csapatot ugyanaz a szoros összetartás és sportszerű játék jellemzi majd az előttünk álló meccseken, mint eddig az év során, akkor mindegy is, hogy hányadik helyen végzünk, mert ez a hozzáállás a garanciája annak, hogy évről évre előrébb jussunk – összegzett Fodor Dániel.

A két szeptember eleji forduló végeredménye
DEAC FreeBees – Sportsziget 15-13
Up&Fly – DEAC FreeBees 7-15

 

Idén is vár a Kutatók Éjszakája!

SÉTÁK, ÉPÜLETBEJÁRÁSOK A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAIN

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek