Sport
2020-11-22

Hazai pályán tréfálta meg a DEAC-ot a sereghajtó

A Debreceni Egyetem jégkorong csapata vasárnap 5-1-es vereséget szenvedett az Erste Ligában a Vasas ellen.

A mérkőzés első harmadában ugyan mindkét együttes kialakított ígéretes helyzeteket, de gól egyikből sem született. A helyzet hamar megváltozott a második játékrész elején. Alig fél perc telt el a harmadból és a DEAC légiósa, Jan Dalecky volt eredményes. A Vasas azonban nem adta fel és néhány perccel később Szlama Dániel találatával egalizált. A fővárosiak ezt követően bátrabban támadtak, aminek eredménye az lett, hogy Szalma Zsolt góljával átvették a vezetést. A DEAC hiába próbálta meg átvenni az irányítást, gólt megint a vendégek szereztek. Schmál Kristóf góljával már 1-3 állt a Debreceni Jégcsarnok eredményjelzőjén.
 Az utolsó harmadban a debreceniek mindent egy lapra feltéve támadtak, de a Vasas hősiesen védekezett, de támadásokra is futotta a fiatalok erejéből. Ennek eredményeként öt perccel a végső dudaszó előtt gyors egymásutánban két gólt is szerzett a vendég csapat, ezzel pedig gyakorlatilag eldöntötte a bajnoki pontok sorsát. 
A Vasas első idegenbeli győzelmét ünnepelhette Debrecenben, míg a DEAC a MAC után másik fővárosi ellenfelétől kapott ki a Derék utcai jégcsarnokban.
Az egyetemisták november 29-én, vasárnap 18:30-tól javíthatnak szintén Debrecenben, akkor a Fehérvári Titánkat fogadják.

Egy pontot hozott haza a DVSC

Országos- és világcsúcsot is döntöttek magyarok vasárnap

Marosi Zoltán

Szerző
Hasonló cikkek