Sport
2021-01-24

Hazai pályán is magabiztos DVSC siker a Boglári Akadémia ellen

A két pont fontos lehet a sűrűnek ígérkező februári menetelés előtt.

Az idegenbeli siker után hazai pályán is magabiztosan, 37-29-re legyőzte a Boglári Akadémia-SZISE csapatát a DVSC SCHAEFFLER.

Remekül kezdte a mérkőzést a debreceni csapat, Ann-Cathrin Giegerich a vendégek első négy kísérletéből hármat hatástalanított, a védéseknek köszönhetően pedig indulhatott a DVSC SCHAEFFLER, gyorsan nőtt a különbség. A boglári fiatalok mestere, Kiss Szilárd, már az ötödik percben időt kért, nem is indokolatlanul, hiszen 5–1-re vezettünk.

A magabiztos előny tudatában kicsit visszavettek a tempóból Köstner Vilmos tanítványai, ezt pedig jól használta ki a fiatal vendégcsapat. Az előny azonban nem csökkent, ráadásként pedig örömteli volt, hogy a kellemetlen izomsérüléséből visszatérő Hornyák Dóra játékán nem látszott a kihagyás. Vámos Petra újra nagyon elemében volt, Kovács Anna magabiztosan értékesített a büntetőket az első félidő utolsó másodpercében pedig Csernyánszki Liliána lőtt pimasz gólt.

A folytatásban érződött, hogy a Loki-játékosok tudatalattijában benne van, hogy zsebben a két pont. Akadtak nagyon szép megoldások és bosszantó hibák, de összességében magabiztosan szereztük meg a két pontot, ami fontos lehet a sűrűnek ígérkező februári menetelés előtt.

Döntetlenből öt gólos vereség

Kijutott a magyar női vízilabda válogatott a tokiói olimpiára

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek