Sport
2022-04-21

Nincs megállás, jön a megyei rangadó

Vass Ottó szerint a Debreceni Egyetem gárdája egy bravúrral nagyot lépne a célja felé.

A DEAC férfi futsalcsapatának eléggé feszített programja van ezen a héten. Elek Gergő legénysége szerdán az Újpestet hazai környezetben is legyőzte (8-2), ezzel bejutott a Magyar Kupa elődöntőjébe. Nagy bulit nem csaphattak játékosaink, mivel pénteken a Berettyóújfalu otthonában vívnak bajnokit.

Decemberben már vendégeskedtünk a megyei rivális otthonában, bár erről a meccsről nincsenek kellemes emlékeink, mivel 7-2-es vereségbe futottunk bele. A DESOK-ban jóval szorosabb csatákat láthattak a drukkerek: októberben 2-2-es döntetlennel végződött a meccs, míg február 21-én az MVFC 3-2-es sikerrel szerezte meg a három egységet. A felsorolásból nem maradhat ki a két gárda drámai kupacsatája sem, amelyen Siska Gergőék büntetőkkel léptek tovább itthon.

– Ebből a továbbjutásból kell kiindulnunk, hiszen ezen a találkozón felvettük velük a kesztyűt. A decemberi összecsapáson főleg a pontrúgásoknál több bosszantó hibát vétettünk, ezért alakult ki a jelentős különbség. A Berettyóújfaluban remek kvalitásokkal rendelkező futsalosok jutnak szóhoz, elég csak Rábl Jánost vagy Nagy Imrét megemlíteni. Készülünk a meccsre, szeretnénk legalább egy pontot gyűjteni, de persze az lenne a legjobb, ha nyernénk. Minden részsikerrel közelebb kerülhetnénk a bronzcsatához. A szerdai kupameccsen sokat rotáltunk, ezzel igyekeztünk beosztani az erőnket. A zsúfolt menetrend miatt nem igazán ünnepelhettünk a továbbjutás után, bár az vitathatatlan, hogy az öltözőben remek hangulat volt. Nyilván az NB I-es gárdák abban bíznak, hogy a másodosztályú Rubeolával küzdhetnek meg a döntőért, de ha a Veszprémet vagy a Haladást kapjuk, akkor is megpróbálunk bejutni a fináléba – mutatott rá Vass Ottó.

24 éves játékosunk hosszabb kihagyást követően egyre nagyobb terhelést kap Elek Gergő vezetőedzőtől.

– Tizenegy héten keresztül nem tudtam segíteni a csapatnak egy makacs bokasérülés miatt. A visszatérésem után eleinte beinjekciózva vállaltam a játékot, ám azóta már nincs szükség erre, úgy érzem, tökéletes állapotban vagyok – hangsúlyozta Vass.

Futsal NB I Felsőház 7. forduló
MVFC Berettyóújfalu-DEAC
2022. 04. 22. (péntek) 18:30, Pálfy István Rendezvénycsarnok

Kínai nyelvtanulás új formában

Frankofón

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek