Sport
2023-07-21

Teljes a keret

Vaszjunyin Artyom vezetőedzőtől megtudtuk, hogy voltak nehézségek a keret kialakítása során, de amit a szakmai stáb eltervezett, sikerült megvalósítani.

Rétfalvi Kristóffal zárult az új játékosok bejelentésének a sora. Nem kérdés, hogy átalakult kerettel vág neki a 2023-2024-es szezonnak a DEAC jégkorongcsapata, hiszen 12 játékos érkezett és jelentős a távozók száma is. Vaszjunyin Artyom elárulta, hogy az összeszokatlanság kezdetben okozhat nehézséget, de a bajnoki rajtig ennek rendeződnie kell.

– Nem egyszerű, hiszen Ákossal (Berta Ákos, a csapat másodedzője – szerk.) most csöppentünk ebbe bele, és a csapat fele új játékosokból áll, de tudtuk, hogy mire vállalkozunk. A játékoskeresésnél próbáltunk nemcsak a jégkorongtudásra fókuszálni, hanem minden olyan tényezőre is, mint például az életstílus, családi állapot, vagy hogy az illető milyen személyiség az öltőzben. Voltak nehéz döntések, illetve ahogy más klubokkal előfordult, úgy velünk is, hogy lecsúsztunk egy játékosról. Olyan nehézségekkel is meg kell ilyenkor küzdeni, hogy nem kapunk időben választ a kiszemelttől, mi viszont nem tudunk várni. Összességében amit terveztünk, azt megvalósítottuk, tudtunk pozíciókra igazolni, plusz sikerült néhány nagyon tehetséges fiatalt Debrecenbe csábítani. A keret jelentősen átalakult, de szerintem ezzel nem lesz gond, a programot is úgy állítottuk össze, hogy két hónap teljen el az első bajnoki mérkőzésig. Ez az idő elég lesz arra, hogy a sok új játékos összeszokjon – fogalmazott a szakvezető.

Jégkorongcsapatunk július 31-én szárazedzésekkel kezdi a felkészülést, majd augusztus 15-től már jégen zajlik a munka. A szeptember végi Erste Liga-rajtig hét edzőmérkőzést játszanak a fekete-fehérek, köztük a szlovák Extraligában szereplő HK Spisska Nova ellen, de a cseh Sparta Praha és a HC Dynamo Pardubice második csapata ellen is felmérheti erejét a DEAC.

– Próbáltunk olyan ellenfelet is találni, amely ellen bravúr lenne a győzelem, bár egy ilyen mérkőzésen természetesen nem ez az elsődleges. A legfontosabb az, hogy meccsről meccsre kialakuljon az a játék, amit a bajnokikon is szeretnénk viszontlátni – zárta Vaszjunyin Artyom.

A DEAC a tervek szerint a következő ellenfelekkel mérkőzik meg a felkészülési időszak alatt:
Augusztus 25. HK Spisska Nova–DEAC
Augusztus 30. Sparta Praha B–DEAC
Augusztus 31. HC Dynamo Pardubice B–DEAC
Szeptember 5. DEAC–FEHA19
Szeptember 15. FEHA19–DEAC
Szeptember 20. FTC–DEAC
Szeptember 24. DEAC–DVTK

A DEAC kerete a 2023-2024-es szezonban: Hetényi Zoltán, Szeles Martin, Gönczi Lajos; Mark Szmirnov, Kozma Ferenc, Bukor Rajmund, Molnár Dávid, Mazzag Dániel, Mihalik András, Jakabfy Sámuel, Sándor Bence, Hári Norbert, Raymond Brice, Dominik Novotny, Niks Krollis, Vlagyiszlav Barkovszkij, Nyikita Usnyev, Nicholas Rivera, Dobmayer Dominik, Anton Vasziljev, Kamil Mingazov, Mihail Bucskin, Rétfalvi Kristóf.

Az első kerettel kezdi a felkészülést több saját nevelésű játékos is: Mihalik Gergő, Révész Levente, Ördög Roland, Domán Péter, Borbát Márk, Csanády Marcell. Közülük többen már bemutatkoztak a felnőttcsapatban, és idén valószínűleg újabbak követhetik őket. A fiataloknak időre van még szükségük, de a stáb tagjai fokozottan figyelnek majd rájuk és a terhelésükre, mert a cél, hogy a jövőben beépítsék őket.

Vízhiány lesz jövőhéten

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek