Sport
2023-07-27

Nem jött össze a továbbjutás

Battai Sugár nem bírt a német Julika Funkéval, így számára befejeződtek az egyéni küzdelmek a vívó vb-n, de csapatban még láthatjuk.

Miután Battai Sugár hétfőn sikerrel vette a csoportkört, és a 64 közé jutásért vívott asszót is megnyerte, ma folytathatta szereplését a milánói világbajnokság egyéni kardszámának egyenes kieséses szakaszában.

A DEAC vívója Julika Funke ellen lépett pástra, és kiválóan kezdett, hiszen az első két találat az ő nevéhez fűződik. A német lány azonban gyorsan fordított, sőt ellépett három tussal. Battai Sugár innen még fel tudott állni, 6:6-ra egyenlített, de aztán megtorpant, és ellenfele egyre nagyobb fölényre tett szert. A debreceni kardozó próbálta tartani a lépest, de nem tudott mit kezdeni a remekül vívó Funkéval, aki 15:9-re megnyerte az asszót, és így ő jutott a 32 közé.

Battai Sugár szombaton a kardcsapat tagjaként folytatja szereplését, továbbjutás esetén vasárnap is pástra lép. A kvótához szükséges pontszámok gyűjtésében ez a megmérettetés különösen fontos lesz, hiszen a szövetség azt szeretné elérni, hogy csapatban jusson ki a válogatott a párizsi olimpiára, mivel ebben az esetben három magyar egyéni indulója lehet az országnak.

Vívó-világbajnokság, Milánó, kard egyéni
A 32 közé jutásért: Battai–Funke (német) 9:15

Borítókép: Magyar Vívó Szövetség

Eszter és Lili

Kezdetét veszi a piros-fehér kalandozás az Európai porondon!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek