Sport
2021-10-05

Quirikó Vivien lett a magyar válogatott pályaedzője

A Debreceni Egyetem csapatának szakvezetője nem sokat morfondírozott az ajánlaton.

A magyar női futsalválogatottra október 19. és 24. között Eb-selejtező vár. Frank Tamás együttese a minszki tornán a házigazda Fehéroroszországgal, az oroszokkal és a hollandokkal küzdhet meg a továbbjutásért. A kvartettben az első helyen záró csapat kvalifikálja magát a négyes döntőbe, amit a tervek szerint jövő márciusban fognak megrendezni. A szövetségi kapitány dolgát Quirikó Vivien segíti másodedzőként.

Egyetlen pillanatig sem töprengtem, egyből igent mondtam erre a lehetőségre. Magától értetődőnek gondoltam, hogy ha hívnak a nemzeti együtteshez, akkor menni kell. Azért is eshetett rám a szövetség választása, mert Frank Tamás korábban főleg a férfi futsalban tevékenykedett, míg én a női szakágban dolgoztam, így kellő információval rendelkezem azokról a játékosokról, akik szóba jöhetnek. Tamással eddig a legfontosabb feladatunk a keret kialakítása volt. Figyelemmel követtük a mostani idényben az NB I-es bajnokikat, az összegyűjtött tapasztalatok alapján pedig kialakult a névsor” – nyilatkozta a DEAC trénere.

A Debreceni Egyetem gárdájából négy játékos (Torma Lilla, Horváth Viktória, Krascsenics Csilla, Fülöp Diána) kapott meghívót.

“Óriási dolognak tartom ezt, bár valamilyen szinten várható volt, hiszen az előző szezonban sikert sikerre halmoztunk. Abban reménykedem, hogy a lányok a válogatottban is jó teljesítményt nyújtanak majd” – mutatott rá Quirikó Vivien.

A nemzeti együttesünk tagjainak az valamilyen szinten problémát okozhat, hogy a pandémia miatt elég régen vehettek részt összetartáson.

“Bízom benne, hogy a játékosok már kellő rutinnal rendelkeznek, így ezt is orvosolni tudjuk. Mielőtt elutazunk Minszkbe, pár napot készülhetünk Magyarországon. Nehéz megjósolni, hogy milyen esélyeink lesznek Fehéroroszországban, hiszen az ellenfelek feltérképezésére még később szakítunk időt. Azt ki lehet jelenteni, hogy egyik riválisunkat sem szabad lebecsülni. Első alkalommal kóstolhatok bele a válogatott légkörébe, már nagyon várom a munkát. Meggyőződésem, hogy sokat tanulhatok majd Frank Tamástól” – zárta mondandóját Quirikó Vivien.

 

Rúzsa Magdi énekli a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos dalát

Kihirdették a Virágos Magyarország verseny idei győzteseit

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek