Sport
2023-06-29

Magyar válogatott játékost igazolt a Debreceni Egyetem alakulata

Gruber Brigitta nem titkolja, hogy aranyérmeket akar gyűjteni a Debreceni Egyetem alakulatával.

Gruber Brigitta személyében magyar válogatott futsalossal erősített a DEAC. A 25 esztendős játékos a legutóbbi idényben bajnoki ezüstérmet szerző TFSE-től érkezik hozzánk. Új szerzeményünk a 2022/23-as szezonban az NB I alapszakaszában tíz gólig jutott, az elődöntőben és a fináléban pedig két-két találatot szerzett. Gruber a Ferencvárosban ismerkedett meg a sportággal, majd 2019-ben fogadta el a TFSE ajánlatát.

– Jól éreztem magam előző együttesemnél, rengeteg szép emlékkel gazdagodtam, de úgy éreztem, hogy ideje váltanom. Nyilván amikor a bajnokcsapat hív egy játékost, az óriási megtiszteltetés. A keret több tagját ismerem, így szerintem nem okoz gondot a beilleszkedés. Beszélgettem már Quirikó Vivien vezetőedzővel, aki nem árult zsákbamacskát, mivel elmondta, hogy meg kell harcolnom a helyemért. Várom már a közös munkát, a fejlődés lebeg a szemem előtt, főleg taktikai téren látok esélyt az előrelépésre. Jó fizikummal rendelkező játékosnak tartom magam, emellett a gyors megindulásaimat és a lövéseimet tudnám kiemelni. Minden ellenfél minket akar majd legyőzni, ettől függetlenül bízom benne, hogy végre az én nyakamba is aranyérmeket akasztanak a következő szezonban – hangsúlyozta Gruber Brigitta.

Brigi remek produkciójára a szövetségi kapitány, Frank Tamás szintén felfigyelt.

– Januárban meghívtak az összetartásra, ahol a jelek szerint sikerült meggyőző teljesítményt nyújtanom, ugyanis a Szlovénia elleni felkészülési meccsen debütálhattam a válogatottban, majd az Európa-bajnokság négyes döntőjében is bevetettek – zárta mondandóját Gruber Brigitta, aki eddig négyszer szerepelt a nemzeti együttesben.

Fotó: MLSZ

Duális képzés: a Deufol is várja a GTK hallgatóit

Kitüntették a kiváló klinikai dolgozókat

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek