Sport
2022-10-13

Mándi Norbert: Nincsenek óriási problémák

A fiatal vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem gárdájának precízebben kellene befejeznie a támadásait, emellett hátul nagyobb összhangra van szükség.

Hat fordulót rendeztek meg a mostani szezonban a férfi kézilabda NB I/B-ben, a DEAC öt pontot gyűjtött a meccsein, ezzel jelenleg a tizenharmadik helyen áll a tabellán. Ezen a héten szünet van a bajnokságban, ez pedig remek alkalmat kínált arra, hogy Mándi Norbert vezetőedzővel összegezzük az eddigi tapasztalatokat.

– Hat meccs után két győzelem, egy döntetlen és három vereség a mérlegünk, mennyire lehetünk elégedettek ezzel?

– Igazából a legutóbbi két mérkőzés miatt maradt bennem hiányérzet. Szigetszentmiklóson sokáig jó teljesítményt nyújtottunk, aztán az utolsó tizenöt percben elég sokat hibáztunk, főleg támadásban. A Balatonfüred ellen szintén az okozott gondot, hogy a helyzeteinket nem tudtuk gólra váltani. Ennek a szezonnak a bennmaradás céljával vágtunk neki, tudtuk, hogy lesznek hullámvölgyek, most is egy ilyenben vagyunk, de azért nincsenek óriási problémák. Sajnos két kapusunk is kidőlt a sorból, helyükre Pelyhe Patrik és Aleksza Tamás érkezett, nekik még össze kell csiszolódniuk a védelemmel. Boros Tamás rehabilitációja egyébként jól halad, ő hamarosan visszatérhet, ellenben Maródi Ádámra még vizsgálatok várnak.

– Miben kell javulni, hogy eredményesebbé váljunk?

– A támadójátékunkban kiemelt szerepet kap a gyors lerohanás, ennek köszönhetően átlagban harminc gólt szerzünk a mérkőzéseinken, korábban ez a szám huszonöt körül volt. Kicsit precízebbé kell válnunk a kapu előtt, mivel a lehetőségeink megvannak, de ezekkel nem mindig sáfárkodunk megfelelően. Hátul a kapusok és a védőfal közötti összhang tökéletesítésén kell dolgoznunk.

– A kisebb pauza után jövő héten Győrben vendégeskedünk. Milyen reményekkel várhatjuk ezt az összecsapást?

– Nem lesz könnyű dolgunk, ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni a jó eredmény érdekében. Nagyon kiegyenlített a mezőny, gyakorlatilag tizenhat azonos képességű együttes alkotja a másodosztályt. Az előző szezonban találkoztunk a győriekkel, így jól ismerjük őket, bár azzal is tisztában vagyunk, hogy a nyáron némi változás történt náluk.

– Nyáron vetted át a felnőtt csapat irányítását, hogy érzed magad vezetőedzőként?

– Szerencsére megtaláltam a közös hangot a fiúkkal, tudom, hogy kihez hogyan kell szólni. Első körben azt kellett elhihetnem velük, hogy jó képességekkel rendelkeznek, a legutóbbi idényt pedig muszáj elfelejteniük. Mindig azon gondolkodom, hogy min lehetne javítani, emellett szeretek újdonságokat belecsempészni a munkába. Szerintem jó úton járunk, a játékosokon azt érzem, hogy felszabadultabbak lettek, amiből sokat profitálhatunk.

Biró Ádám

A DEAC eredményei az első hat fordulóban:

  • DEAC-Pick Szeged U21 31-25
  • QHB Eger-DEAC 28-22
  • DEAC-Optimum Solar-Békési FKC 27-27
  • DEAC-KK Ajka 36-31
  • Szigetszentmiklósi KSK-DEAC 35-29
  • DEAC-BFKA Balatonfüred 26-32

Fotó: Derencsényi István

Felvételi: egy kattintással elérhetők az új szabályok

A Gerundium új számából

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek