Sport
2021-08-17

Győztes nyitány

A Debreceni Egyetem együttese a legutóbbi idényben felsőházba kerülő Kecskemétet fektették két vállra hazai környezetben.

A DEAC férfi futsalosai a kecskemétiek ellen vívták a 2021/2022-es szezon első bajnokiját. A nyáron érkezettek közül Harmati Tamás a kezdőcsapatunkban kapott helyet, míg Vass Ottó csereként érkezett a játéktérre. A brazil Rodrigo csak néhány napja érkezett meg Brazíliából, így ő ezúttal még nem kapott helyet a keretünkben.

Az első percekben nem idény eleji forma jellemezte a játékunkat, Rigó Lászlót többször is megdolgoztattuk. Főleg Thiago tesztelte a kecskeméti kapust, aki jó napot fogott ki. A másik oldalon Dobi Attilát sem lehetett kritizálni, hálóőrünk először Bíró Attila próbálkozásánál tette le a névjegyét. A félidő derekán megszereztük a vezetést: Rácz Zsolt labdaátvétele után a kapujából kimozduló Rigó igyekezett tisztázni, de a labda Harmati elé került, aki élt is a sansszal. Nem sokkal később Szabó Ábel kiszorított helyzetből lőtt, a labda a kapufán csattant. Ahogy teltek a percek, egyre több szabálytalanság szerepelt a gárdák neve mellett. Végül ellenfelünk hatodik faultja után Thiago végezhetett el kisbüntetőt, de Rigó hárított, majd Siska a kipattanóból ismételhetett, de újabb bravúrt láthatott a DESOK-ba kilátogató publikum. A szünetig már nem változott az állás, vagyis minimális fórral mehettünk az öltözőbe.

A második játékrész kecskeméti rohamokkal indult, de Dobin nem lehetett fogást találni. Kapuvédőnknek csapattársai is rengeteget segítettek hősies védekezésükkel. A 31. percben Szabó Ábel látványos mozdulattal, sarokkal hozta helyzetbe Vass Ottót, aki a bal alsóba gurított. Hat minutummal a vége előtt vetélytársunk mestere, Koós Károly időt kért. A taktikai eligazítást követően a hírös városiak átálltak az öt a négy elleni játékra, ám ebből sem tudtak profitálni. Dobi továbbra is “fogott, mint a festék”, egyszer pedig Harmati nagy mentése hiúsította meg a vendégek felzárkózási kísérletét.

Együttesünk nagyon értékes győzelemmel kezdte meg a bajnokságot. Szentes-Bíró Tamásék a következő fordulóban az újonc TFSE otthonában vizitálnak, az összecsapást augusztus 23-án rendezik meg.

“A fiúk maximális akarattal tették a dolgukat, senki sem spórolt meg egy métert sem, bár ez a hozzáállás alapelvárásnak számít. Az első félidőben nagyon jól játszottunk, viszont a szünet előtt kijött rajtunk a fáradtság. A második játékrészben kicsit visszább álltunk, ennek köszönhetően a Kecskemétnek több helyzete lett, ám szerencsére Dobi kiválóan védett, így mondhatjuk, hogy bejött ez a húzás” – összegzett a lefújás után Elek Gergő vezetőedző.

Férfi futsal NB I 1. forduló
DEAC– SG Kecskemét Futsal 2-0 (1-0)
gólszerző: Harmati (11.), Vass O. (31.)
A DEAC összeállítása: Dobi – Szentes-Bíró, Harmati, Thiago, Szabó Á. Cserék: Krajcsi, Tóth B., Faragó L., Vass O., Siska, Rácz, Berecz, Sándor A., Serestyén. Vezetőedző: Elek Gergő.

Győztes nyitány

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek