Sport
2023-06-19

Ifj. Szabó Gábor és Chabala indulási jogot szerzett az Eb-re

A DEAC lovasa készülhet a milánói kontinensviadalra, miután eredményesen szerepelt Sopotban.

A magyar díjugrató válogatott a Prágában július 26. és 30. között rendezendő olimpiai kvalifikációs verseny (ahol az első két helyen kellene majd végezni ahhoz, hogy a csapat kvótát szerezzen a 2024-es párizsi ötkarikás játékokra) előtt a lengyelországi Sopotban egy CSIO5* felkészülési viadalon tartott főpróbát. Az ifj. Szabó Gábor, Jármy Vince, ifj. Kövy András, Szentirmai Ferenc és Szuhai Péter alkotta nemzeti együttes 13 lóval több számban indult a négy nap folyamán.

A DEAC lovasa az 5* kétfázisos, 140 cm magasságú kategóriában az 54 indulóból a kilencedik helyen végzett Xixo Borgiával, míg a szintén 5* erősségű, 145 cm magas számban 12. lett Mezőhegyes Chabalával.

Az esemény legfontosabb számában, a CSIO5* Sopot 160 cm-es Nemzetek Díjában a magyar válogatott a 8. helyen zárt, ugyanakkor DEAC-szempontból örömteli, hogy ifj. Szabó Gábor és Mezőhegyes Chabala mindkét fordulót csak egy verőhibával teljesítette, ezzel újabb minősüléseket szerzett és egyben indulási jogot az augusztus 29. és szeptember 3. között Milánóban rendezendő Európa-bajnokságra.

Volkswagen

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek