Sport
2022-07-30

Sándor Tamás: Jó és fejlődőképes csapatunk van

A DEAC futballistái idén az előkelő második helyen zártak az NB III Keleti csoportjában, és abban reménykedünk, hogy az új szezonban ismét meghatározó tagjai lesznek a pontvadászatnak. A nyári edzőmeccsek bizakodásra adhatnak okot, hiszen Sándor Tamás legénysége többek között a másodosztályba feljutott Kazincbarcikát is két vállra fektette.

– A felkészülési találkozókon nem a végeredmény volt a legfontosabb, hanem az, hogy mindenki játéklehetőséget kapott, emellett kiderült, hogy mik azok a játékelemek, amik működnek, valamint miben kell még fejlődni. A Kazincbarcika elleni győzelem során annak különösen örültem, hogy a fiúk éretten futballoztak. A Békéscsabával vívott összecsapás elején nehezen vettük fel a ritmust, de amikor ez összejött, akkor már tetszett, amit láttam. Úgy érzem, egy jó és fejlődőképes csapattal vágunk neki a bajnokságnak. Az előző hetek alatt elvégeztük azt a munkát, amelyet elterveztünk, az utóbbi tréningeken már a finomhangolásra helyeztük a hangsúlyt, például a pontrúgás-variációkat gyakoroltuk – nyilatkozta Sándor Tamás.

Az átigazolási időszakban nem a mennyiségre, hanem a minőségre fókuszáltunk: Aranyos Mózes, Korhut Mihály és Kónya Márk személyében csak három játékos érkezett, de elfogultság nélkül kijelenthetjük, hogy ők bármelyik NB III-as gárdába beférnének (sőt, akár magasabb osztályban is megállnák a helyüket).

– Mindhárom labdarúgó a tapasztalatával és a játéktudásaval sokat segíthet a fiataloknak. Mózes a védelem két szélén és a középpályán is bevethető, Korhut Misi technikai képzettségét pedig senkinek sem kell bemutatni. Ők jelenleg némi lemaradással küzdenek, mivel később kapcsolódtak be a munkába. Kónya Márk az NB II-ben már letette a névjegyét, tőle sokat várok a pálya tengelyében. Az szintén örömteli, hogy Papp Feri a jelek szerint felépült a sérüléséből – hangsúlyozta a vezetőedzőnk.

Vasárnap már tétmérkőzés szerepel a programunkban, 17.30-tól a Füzesgyarmat otthonában vizitálunk. Nincsenek kellemes emlékeink a Lázár Gyula Sporttelepről, ugyanis március közepén 3-1-re kikaptunk ott.

– Abban reménykedem, hogy abból a vereségből tanultunk, de most sem lesz könnyű dolgunk, mivel a pálya talaja nem kedvez a játékunknak. Fontos lenne egy jó rajt, de azt le kell szögezni, hogy bármilyen végeredmény születik, nem fog eldőlni semmi. Szerintem a mostani mezőny kiegyenlítettebb, mint a tavalyi, vagyis nem igazán számítok 7-0-s vagy 8-0-s diadalokra., ettől függetlenül a dobogót ezúttal is bátran megcélozhatjuk – világított rá Sándor Tamás, aki a betegséggel bajlódó Varga Balázsra és a sérült Lakatos Benjáminra és Bényei Balázsra nem számíthat a rajton.

NB III Keleti csoport 1. forduló
Füzesgyarmati SK-DEAC
2022. 07. 31. (vasárnap) 17:30, Lázár Gyula Városi Sporttelep

 

Égerházi Attila

Bravó Burai !

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek