Sport
2021-09-14

Roják Richárd pályára lépett és győzelmet ünnepelhetett

Magyarország 44-19-re kiütéses győzelemmel lett B-csoportos Európa-bajno

Fontos találkozó előtt állt amerikaifutball-válogatottunk, hiszen két év szünet után Izraellel kellett Székesfehérvárott megmérkőznie. Győzelem esetén kiharcolta volna az A-csoportos tagságot, ahol Európa legjobb nemzeteivel mérhette volna össze tudását.

Nemzeti csapatunk remek teljesítménnyel uralta az egész mérkőzést a labda mindkét oldalán és már az első félidőt követően 34-7-es előnyt kovácsolt magának. A harmadik és negyedik negyedben a támadójáték már nem pörgött olyan ütemben, mint korábban, de a védelem továbbra is stabil produktumot mutatott. Izrael a végén faragott a hátrányából, de így is 44-19-re kikapott. Magyarország ezzel a győzelemmel feljutott az A-csoportba, ahol többek között olyan erős nemzetekkel is összecsaphat majd, mint Németország, Franciaország vagy éppen Svédország.

A vasárnapi sikernek részese volt Roják Richárd, a Debreceni Egyetem együttesének futója is, aki nem a padról szemlélhette végig a történéseket. Bár touchdownt nem szerzett, az első és második félidőben is sok yardot tudott hozni a támadósornak.

„Hat évvel ezelőtt adatott meg sok játékosnak, köztük nekem is az a lehetőség, hogy először viselhessünk válogatott mezt egy amerikaifutball-mérkőzésen” – emlékezett vissza a DEAC Gladiatros futója. – „Az első Eb-szereplésünk 2015-ben nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, de az elmúlt hat évben mindig azon dolgoztunk, hogy ez másképp legyen. Az Izrael elleni győzelmünkkel sikerült bebiztosítanunk az első helyünket a B-csoportban és kiérdemeltük a feljutást. Nagyszerű élmény volt az első válogatott meccs, a sok küzdelem és egy elszakadt térdszalag után ezt a mérföldkövet is elérni és zsinórban egy újabb magabiztos győzelmet behúzni a csapattal. Remek volt a védelmünk, több labdát is szereztünk, működtek a kötelező offense játékaink, jó volt a futójátékunk és volt több nagy playünk is, valamint egy nagyszerű és példaértékű szurkolótáborunk. Nagy megtiszteltetés, hogy én is részt vállalhattam mind az úton, mind a vasárnap elért győzelemben, és együtt léphetünk be a magyar amerikai futball egy új fejezetébe.”

Magyarországnak viszont nem ért véget a B-csoportos Eb, hiszen november 5-én Törökország ellen fejezik be a sorozatot idegenben.

Dzsudzsák Balázs, a gólpasszkirály – a számok tükrében

246 az új fertőzött, elhunyt 4 beteg

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek