MegMinden
2023-06-19

Volkswagen

(vezess.hu)

Megújul a legnépszerűbb Volkswagen.

Plug-in hibrid hajtáslánccal, adaptív felfüggesztéssel, nagy felbontású mátrix LED-fényszórókkal és egy sor további váratlan szolgáltatással érkezik a Volkswagen Tiguan harmadik generációja.

Tizenöt év és két generáció alatt közel 7,5 millió Tiguan talált gazdára világszerte, ezzel a kompakt szabadidőjármű a márka legnagyobb számban eladott típusa.

A harmadik generációs modell az előd padlólemezének továbbfejlesztett verziójára, az MQB Evo platformra épül, ami egy sor fejlett technológia bevezetését teszi lehetővé.

Ilyen a Touaregtől átvett HD Mátrix fényszóró, amely elméletben nemcsak szelektív vakításmentesítést, hanem akár alakzatok kivetítését is lehetővé teszi – hogy milyen szolgáltatásokat bíznak rá a Tiguan fedélzetén, kiderül az őszi világpremier során.

Az utastérben 15 colos központi érintőképernyő köszönt. Külön (kis méretű) képernyőt kap az üzemmódok, a hangerő és a hangulatvilágítás szabályozására szolgáló Driving Experience Control (azaz vezetésiélmény-szabályozó) egység.

Az anyaghasználat és a zajszigetelés is javult; utóbbi egy extra csomaggal még tovább fejleszthető. Szintén újak az opcióként kérhető ergoActive első ülések, amelyek négyirányú deréktámasz-állítást, 10 légkamrás hátmasszázst. fűtést és szellőztetést kínálnak.

Ahogy a Golf, a 2024-ben piacra kerülő új Tiguan is elveszíti a kézi sebességváltó opcióját: mostantól kizárólag dupla kuplungos DSG-váltóval lesz rendelhető. Az irányváltó kapcsoló a kormányoszlop mellé költözött, de váltófüleket is kapunk a kézi kapcsoláshoz.

Az eredeti írást itt találja.

Ifj. Szabó Gábor és Chabala indulási jogot szerzett az Eb-re

A főtábláig jutott Battai Sugár az Eb-n

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek