Sport
2023-05-09

Bukor Rajmund is a maradás mellett döntött

A DEAC menedzsmentje nem változtatott a tavaly megfogalmazott elvein, az idén is igyekszik megőrizni az elmúlt szezonban meghatározó játékosait. Legutóbb egy tehetséges fiatal támadót, Mihalik Andrást jelentettünk be, a sort most egy védőjátékossal, Bukor Rajmunddal folytatjuk.

A 24 éves hátvéd a múlt nyáron igazolt Debrecenbe, az idén már a második szezonját kezdi meg az egyetemisták kötelékében. Játékospályafutása java részét a Vasas SC-ben töltötte, a 2012-13 szezonban az Újpesti-Vasas együttesénél kapott szerepet, majd a következő idénytől egészen 2017-ig a piros-kékek színeiben a magyar, valamint az akkori EBEL ifiben és juniorban vitézkedett. A 2017-18-as idényben az USA-ban próbálkozott, de nem tudott a tengerentúlon megragadni. A következő két Erste Ligás bajnokságot a Schiller-Vasas HC keretének tagjaként játszotta végig, majd újabb szezonok következtek Opten-Vasas néven, a 2021-22-es idényben pedig a győriek színeit viselte. Az Erste Ligában 195 mérkőzésen – a debrecenieknél abszolvált tavalyi szezont is beleszámítva – 53 pontot gyűjtött, azon belül 16 gólt szerzett. DEAC-játékosként 9 pont, azon belül egy gól és 8 gólpassz volt a mérlege.

Rajmund a 20-as éveinek derekánál tart, 195 Erste Ligás meccsével fiatal kora ellenére sok csatát megért, tapasztalt játékosnak számít. Ezen kívül fegyelmezettnek és nem túl vérmes személyiségnek ismertük meg, olyannak, aki nem halmozza a kiállításokat.

– Elsőként arról érdeklődtünk, hogy a nyár elején mivel töltöd leginkább a napjaidat?

B.R.: – A szezonunk vége után pihentem egy keveset, egészen pontosan két hetet. Azóta viszont már elkezdtem a munkát, egyéni edzésterv alapján dolgozom, ami főleg futásból és kondizásból áll, egy darabig még szinten tartás jelleggel. Ezen túl igyekszem minél több időt együtt tölteni a barátnőmmel, a családdal és a barátokkal. Összejövünk néha egy kis sütés-főzésre, kirándulásokat is szervezünk. Persze már mennék a jégre, ha lehetne. Az biztos, hogy mire elkezdődnek a csapatszintű edzések, mindenki ki lesz éhezve alaposan. Én már nagyon várom, hogy szót válthassak a tavalyi csapattársakkal és az újakkal is. Kíváncsi vagyok, kikből áll össze majd a jövő szezon csapata.

– Ha visszapillantasz a múlt szezon végére, hogyan értékeled a történteket?

B.R.: – Szerintem ez egy fájó kudarc volt, nagyon szerettünk volna bekerülni a negyeddöntőbe, nem arra számítottunk, ami bekövetkezett. Nehéz kideríteni, mi történt pontosan, szerintem felborult a csapaton belüli összhang, nem jöttek az eredmények és egyre inkább elharapózott a frusztráció.

– Te személy szerint, hogyan élted meg mindezt?

B.R.: – Úgy vélem, hogy sokkal jobb szezont is futhattam volna. Jóval nagyobb önbizalommal kellett volna hokizni, mert leginkább ez hiányzott. Bízom abban, hogy az új idényben végig eredményesebbek leszek, leszünk és a szurkolókat is kárpótolni tudjuk a félresikerült szezonzárásért.

 

 

=MK=

A DEAC terepfutói teljesítették az Ultrabalatont

Vízhiány várható Kismarján

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek