Sport
2023-10-25

Újabb idegenbeli feladat előtt

A Gyergyó vendége lesz a DEAC csütörtök este az Erste Ligában.

Indul az erdélyi túra a debreceniek számára a hokiligában, csütörtökön a bajnok Gyergyó, pénteken a Corona Brasov, vasárnap pedig az SC Csíkszereda lesz az ellenfelük.

A mieink pozitív szériában vannak, hiszen legutóbbi három mérkőzésükön hét pontot gyűjtöttek, megverték a Budapest Jégkorong Akadémiát, majd a Dunaújvárosi Acélbikák együttesét, vasárnap pedig a FEHA19 otthonából távoztak győztesen, szétlövés után. A két alakulat egyébként már találkozott ebben a szezonban, akkor a Debreceni Jégcsarnokban 6–3-ra jobbnak bizonyultak a gyergyóiak, noha lehetett volna szorosabb is az a találkozó.

A Gyergyói Hoki Klub sem panaszkodhat a formájára, hiszen vasárnap 6–0-ra legyalulta a DVTK Jegesmedvék együttesét, és mindössze két vereséggel rendelkezik, ráadásul az egyiket szétlövés után szenvedte el a listavezető UTE ellen. Jó szereplésének köszönhetően a Gyergyó a második helyet foglalja el a tabellán 20 ponttal, azonban 10 mérkőzésen van túl, míg az első pozíciót birtokló újpestiek még csak nyolcszor léptek jégre eddig. A DEAC nyolc összecsapás után 10 egységgel rendelkezik, ezzel a hetedik.

Erste Liga, alapszakasz

Gyergyói HK–DEAC

csütörtök, 17:30, Gyergyószentmiklós

Rövid pálya, de hosszú távra terveznek

Csokoládékutatás a Debreceni Egyetemen

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek