Sport
2021-02-16

Egy harmadig tudta tartani a DEAC tempóját a Vasas

A Debreceni Egyetem csapata 6-2-re győzött kedden hazai jégen a Vasas ellen az Erste Ligában.

A mérkőzés első harmadában a jégpályán ritkán látható esetet történt, ugyanis a DEAC kapusának, Hetényi Zoltánnak a korcsolyája nem bírta a kiképzést, és kiesett belőle a penge. Emiatt rövid ideig Gönczi Lajos állt a debreceni kapuban. Ez azonban nem zavarta meg a hazai csapatot, sőt. Dominik Novotny találatával a DEAC megszerezte a vezetést. Az egyik asszisztot ezúttal is a nemrég visszatérő Hugo Turcotte jegyezte. Nem sokkal később azonban jött a vendégek válasza, Mattyasovszky Gergely egalizált.
A második harmad elején ismét megszerezte a vezetést a hazai együttes, Molnár Dávid átadását Jakub Izacky váltotta gólra. A cseh játékos kicsivel több mint 10 perccel később már második góljának örülhetett a találkozón, amivel a DEAC már 3-1-re vezetett. A második harmadban sajnos egy sérülés miatt is állt a játék, miután Herczeg Levente vonalbíró egy szerencsétlen ütközés után nem tudta folytatni, és további kivizsgálásra kórházba is kellett szállítani.
Az utolsó harmadban tovább növelte előnyét az egyetemi gárda, Hugo Turcotte a gólpassza után gól is szerzett és tovább gyarapította pontjait a kanadai táblázaton. Ezután kezdett kinyílni az olló a két csapat között. Jan Dalecky és Kiss Patrik is betalált debreceni részről, ezzel pedig már 6-1-re vezetett a hazai gárda. A Vasas ezután még Maxim Veshutkin góljával tudta kicsit kozmetikázni az eredményt. 
A DEAC 6-2-re győzött a Vasas ellen, vasárnap pedig a MAC ellen zárja az Erste Liga alapszakaszát.

 

Még egy hónapig SMS-ben is kérhető az szja-bevallási tervezet

2010 óta nem csökkentek a jövedelmi különbségek Magyarországon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek