Sport
2024-01-20

Örvendtek Körmenden

Soha nem nyert még debreceni, első osztályú kosárlabda csapat Vasban, Körmenden. Megtört az átok, ami után csüggedtten hagyták el a csarnokot az Egis fanatikus szurkolói. Közel kétezren szorongtak a lelátókon. Amúgy Is fenték a fogukat a hazaiak a debreceniekre. Ősszel már tizenhat ponttal is vezettek az Oláh Gábor utcában, mégis vereséggel buszozták végig az országot.

A mostani, rangadó volt a javából. Aki nyer, felzárkózik, akár az első négy hely aljára is.
 
Úgy indult a meccs, hogy a Körmendnek nem volt igazi irányítója. A héten érkezett horvát Basic adminisztrációját nem sikerült rendbe tenni, így az új szerzemény csak a tribünről szurkolt leendő társainak. A DEAC kezdett jobban, már hattal mentek Mócsánék, amikor időt kértek a vasiak. Jót tett nekik, mert gyorsan egy 5-0-át produkáltak, és ezzel fel is zárkóztak. Zengett a csarnok, amikor Djogo büntetőivel átvették a vezetést, de elcsitultak a szimpatizánsok Drenovac duplájánál, ami azt is jelentette, hogy az első negyedet eggyel nyerte a Debrecen.
 
A második tíz percben az egykori körmendi, de most hajdúsági Mócsán szórt egy triplát, de odaát Morgan és Tolbert is gyűrkőzött, amiért Mandic mester időt is kért. Buljevic és Hőgye kosaraira nem nagyon jött válasz, Edwin is betalált, a negyed végére kilencre növekedett az egyetemisták előnye. Ebből hat megmaradt a szünetre.
Mócsán kezdett hármassal, Edwein rátett egy duplát, máris 37-47 lett a vendégeknek. A házigazdáknál továbbra is Morgan és Tolbert villogott, de nem eléggé, mert a lepattanózásban a Debrecen nagyszerűt produkált. 
Az utolsó etapban arra ügyeltek a fekete-fehérek, hogy tartsák az előnyüket. Mócsán ismét visszaélt a vendégjoggal, újbóli triplája már tizenegy pontra duzzasztotta a DEAC előnyét. És ezt a fórt meg is tartották a végéig. A múlt szombati, hazai, Szolbnok ellen elszenvedett fiaskó után kiköszörülte a csorbát a Mandic legénység egy olyan katlanban, ahol nem szokás vendégként nyerni. A Körmend tovább folytatja vesszőfutását, sorozatban negyedik vereségét szenvedte el. Legyen ez az ő bajuk.
A következő héten két mérkőzés is vár a hajdúságiakra. 24-én, szerdán este hattól Szolnokon vizitálnak, Magyar Kupa meccsen. Tét, a legjobb négy közé jutás. Három nap múlva, 27-én szombaton este héttől, az újonc Pécset látják vendégül hazai parkettán. Illenék visszavágni az őszi, fájdalmas vereségért.
 
Kosárlabda férfi NBI/A csoport, 17 forduló:
EGIS Körmend - DEAC 70-81 (17-18, 17-22, 20-22, 16-19)
 
Legjobb dobók: Tolbert 23, Djogo 17, Morgan 15, illetve Drenovac 23, Buljevic 13, Mócsán 13.
 
Weisz György

Madák Zsuzsanna

Növekvő forgalomban emelkedett a BUX

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek