Sport
2020-11-27

Nem tudta megnehezíteni a listavezető dolgát a DEAC férfi futsal csapata

A DEAC hazai környezetben 6-2-es vereséget szenvedett pénteken a Haladás ellen a futsal NB I-ben.

A találkozó első néhány percében tartotta a lépést a Haladással a DEAC, de 5 percben a vendégek megszerezték első találatukat, Dróth Zoltán mutatott valamit abból, amiért az egyik legjobb magyar futsalosnak tartják. Ezután a hazai csapat sok hibával játszott, amit a válogatottakkal teletűzdelt szombathelyiek könyörtelenül kihasználtak, így az első 20 perc után 0-4 állt az eredményjelzőn.

A második félidő elején teljesen más arcát mutatta a DEAC, aminek 5 perc után meg is lett az eredménye. Egy szabadrúgás kombináció után Szabó Lajos megszerezte a hazaiak első gólját. A debreceni gólra azonban hamar válaszolt a Haladás, amivel visszaállította 4 gólos előnyét (1-5). A DEAC ugyan nem veszített a lendületéből, és többször is kemény próba elé állították a vendégek védelmét, de a Haladás rendre visszaverte a támadásokat. Egészen a második félidő 14. percéig. Egy szép támadás végén Rácz Zsolt volt eredményes haza részről. A DEAC ezután felvállalta az 5 a 4 elleni játékot, ezt pedig megbüntette a Haladás, Vas talált be az üres kapuba (2-6). Az eredmény a továbbiakban már nem változott, így a Haladás megőrizte veretlenségét, a DEAC pedig készülhet a következő hetek erőltetett menetére, hiszen egy hét alatt három meccset kell lejátszaniuk.
A találkozó utáni értékelésében Elek Gergő vezetőedző elmondta, hogy az első félidőben azt érezte játékosain, hogy megijedtek a Haladás agresszív, kemény játékától, amit nem tart elfogadhatónak. A második félidőre feljavuló játékkal kapcsolatban a DEAC edzője kiemelte, hogy abban az is közrejátszott, hogy a magabiztos előny birtokában a vendégeknél több szerepet kaptak a fiatalabb játékosok.

NB I 12.forduló
DEAC-Haladás 2-6 (0-4)
Gólszerző: Szabó L. (25.), Rácz (33.), ill. Dróth (6.), Sipos (10.), Vidák (11.), Soares (12.), Kovács M. (25.), Vas Á. (36.)

Szomjas György 80

Sikertörténet a kutatásban

Marosi Zoltán

Szerző
Hasonló cikkek