Sport
2022-12-29

Berecz Rafael: A csapattársaim rengeteget segítenek

A futsalos abban bízik, hogy a Debreceni Egyetem gárdája jövőre is fényes sikerekkel örvendezteti meg a szurkolókat.

Berecz Rafael felemás emlékeket őrizhet a Veszprém elleni bronzcsatáról. A 23 éves futsalos egyik szeme nevethet a harmadik hely miatt, de a másik sírhat, hiszen a párharc ötödik meccsén súlyosan megsérült. Berecz bal térdében elszakadt az elülső keresztszalag, így Elek Gergő vezetőedző sokáig nem számíthat rá.

Sejtettem, hogy nagy a baj, de amikor megtudtam a diagnózist, eléggé letaglózott. Némi öröm az ürömben, hogy a porcom nem sérült. A műtét szerencsére jól sikerült, a beavatkozást követően két napig nem mozoghattam, aztán a harmadik napon mankóval kellett sétálnom. Ekkor kis túlzással újra meg kellett tanulnom járni. Jól halad a rehabilitációm, heti három-négy alkalommal járok a SET-be, emellett otthoni feladatokat végzek. Kemény ez az időszak, de a barátnőm mellett a csapattársaim rengeteget segítenek, külön ki kell emelnem Szabó Ábelt, akire bármikor támaszkodhatok. Nehéz megtippelni, hogy mikor térhetek vissza, egy ilyen sérülés esetén általában hét-nyolc hónap a gyógyulási idő. Nyilván az a célom, hogy minél hamarabb bevethető legyek, de nem akarom siettetni a visszatérést – hangsúlyozta játékosunk.

Berecz Rafael nem szakadt el a csapattól, gyakorlatilag minden hazai meccsen a lelátóról buzdítja a társait.

Nem könnyű kívülről nézni a srácokat, bizonyos helyzetekben elgondolkodom azon, hogy én milyen döntést hoznék. Egyébként jól alakul a mostani szezonunk, több bravúros eredményt tudunk felmutatni. Jó lenne, ha az előző idény sikereit megismételnénk, bár tisztában vagyunk azzal, hogy ezért meg kell dolgoznunk – zárta mondandóját a technikás futsalos.

Ajándék

50 milliárd

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek