Sport
2020-12-28

Egy percig sem volt kétséges a győzelem

December 26-án és 27-én 24 óra leforgása alatt két bajnoki meccset vívott a David Musial legénysége. A MAC HKB ellen szétlövésekkel megnyert találkozó után picit féltettük a mieinket a Titánok elleni meccstől, ám a jégen perceken belül kiderült, fölösleges volt aggodalmaskodni. Az egyetemisták a fáradtság látható jelei nélkül nagy iramot diktáltak és már az 1. harmadban bebizonyították, hogy ez alkalommal is ők a jobbak.

A mérkőzésre kikorcsolyázó csapatunkból hiányzott Hári Norbert, aki az előző este vállsérülést szenvedett.

A találkozó kezdetén jó iramú, kemény hokival indítottak a mieink. A debreceni srácok agresszív letámadásokkal lepték meg az ellenfelüket, gyorsan kirajzolódott a Musial-csapat erőfölénye. A hatodik perc végén már vezettünk; Novotny jó beadását Dalecky hátratolta, a második hullámban érkező Vokla pedig tétovázás nélkül a hálóba vágta a pakkot. 06.33-nál megdupláztuk az előnyünket; Bertától indult a támadás, majd Kozma tálalt Molnár Dávid elé, aki a hosszú sarokba lőtt. 08.15-nél emberelőnybe kerültünk, ami kimaradt, majd Dalecky, utána Kiss Patrik ismerkedett meg a győri csarnok büntetőpadjával. Az emberhátrányos szituációkat magabiztosan bekkelték ki a mieink, a hazaiak az első előnyükben lőttek egy vasat, többre azonban nem futotta az erejükből. A fehérváriak mindössze négyszer találták el Hetényi Zoli kapuját, aki a próbálkozásokat biztos kézzel hárította.

A 2. játékrész elején a mieink kivédekezték Kiss Patrik kiállításának áthúzódó 43 másodpercét. 23.31-nél Kloz-t is leküldték, a hátrányt gól nélkül lepergettük, majd 26.48-nál tovább növeltük az előnyünket; Dalecky passzát éles szögből Novotny váltotta gólra. Ezután percekig a mezőnyhoki dominált, a mieink uralták a mérkőzést, de a harmad közepén megengedtünk magunknak egy rövidke „pihenőt”. 38.39-nél Dalecky kanyarodott fel a sarokból, a kapuval szemben lövésre szánta el magát, a korong bepattant Szeles lepkés kesztyűjéről. Az utolsó perc elején emberelőnyhöz jutottunk, ezt Dalecky gyorsan ki is használta; Pestunov hosszú keresztpasszát bombázta a rövid sarokba.

A 3. harmadra felszívták magukat a házigazdák, keményebben, motiváltabban hokiztak, mint a korábbiak során. Természetesen az egyetemisták sem hagyták magukat és ebből komoly fizikai csata kerekedett. A játékvezetők nem díjazták a mieink harcmodorát, egymást érték a kiállítások. 42.05-nél Szűcsöt vonták ki a forgalomból 2 percre, de a Titánok képtelenek voltak szépíteni. 45.34-nél Dalecky tört előre, a lövése elsőre kipattant Szelesről, a cseh gólzsák azonban odaért a saját kipattanójára és nem hibázott. A 47. percben Kloz került a büntetőpadra. Az 51. percben Kovács ütközte le csúnyán Mazzagot, Sándor Flórián igyekezett megvédeni a csapattársát, ő is a büntetőpadra került, éppúgy, mint röviddel később Kuleshov. Az 55. percben Almási vert oda Szűcsnek, 4 a 3 ellen folytatódott a meccs, de a Titánok nem tudtak feljebb kapaszkodni. 56.49-nél újabb lökdösődés kezdődött a jégen, Sándor próbált elégtételt venni, ami debreceni oldalon 2+2+10 perces kiállítást eredményezett. Az eredmény nem változott, a találkozó végén a mieinket leginkább Hetényi Zoli shutout-jának biztosítása motiválta.

A vártnál valamivel könnyebb mérkőzésen az egyetemisták a játék minden elemében a Titánok fölé nőttek és megérdemelten arattak hat gólos győzelmet. A végig nagyszerűen dolgozó Hetényi Zoli hálója először maradt érintetlenül ebben a szezonban, ami külön öröm volt számunkra. A „karácsonyi meccseken” a maximálisan megszerezhető hat pontból, ötöt hazahoztak a srácok, akik ezzel előre léptek az ERSTE Liga tabellájának élére.

A találkozót debreceni részről Kecskeméti Áron másodedző értékelte.

„Abból a szempontból örülünk, hogy tegnapi kemény meccs után ma olyan erőtartalékokat sikerült előhúztunk, amelyek három sorral játszva is hozzásegített bennünket a sikerhez.  A 6-0 ellenére nem volt ez könnyű mérkőzés, de a kapunkban Hetényi Zoltán kiválóan tartott bennünket. Voltak buta kiállítások, ezeket nem engedhetünk meg magunknak, különösen akkor, amikor ilyen rövid paddal játszunk.” – fejezte be nyilatkozatát a másodedző.

 

Forrás: deac.hu

Az ágazati bértámogatási programban eddig 15 milliárd forintot ítéltek meg

Év elején újabb koronavírus elleni vakcina kaphat engedélyt Magyarországon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek