Sport
2022-12-23

Nem jött össze a bravúr

A Debreceni Egyetem gárdája a negyedik helyen végzett Falconarában.

A DEAC női futsalosai az olaszországi torna zárónapján a Futsi Navalcarneróval találkoztak a bronzmeccsen. A spanyolok a B-csoportban a Benfica mögött végeztek a második helyen.

Már a második percben hátrányba kerültünk, Amelia Romero bombázott a léc alá. A gyengébb kezdés miatt nem estünk szét, próbáltuk fegyelmezetten betartani a taktikai utasításokat. Ettől függetlenül akadtak helyzetei ellenfelünknek, Sotelo például a kapufát trafálta telibe. Nálunk Üveges Katalin tűzött rá egy szabadrúgást, de védett a spanyolok kapusa. Nem sokkal később Torma Lilla szánta rá magát lövésre, ám az eredmény nem változott. Az első félidő derekán egy indítás Csepregi Gabrielláról bepattant, ezzel kétgólosra nőtt a hátrányunk. Torma több bravúrjának hála az állás a szünetig már nem változott.

A második játékrész elején rövid idő alatt kétszer is beköszöntek a hispánok, előbb Sotelo kilőtte a kapunk bal alsó sarkát, majd egy centerezést követően Rodriguez értékesítette a lehetőségét. A 27. percben Torma indítása a lécről kipattant, a játékszer Krascsenics Csilla elé került, kulcsemberünk pedig profitált ebből. Aztán Sotelo megint megvillantotta a rúgótechnikáját, ezúttal a bal felsőt választotta. Csepregi peches napot fogott ki, mivel újra becsorgott róla a játékszer. A találkozó utolsó találatát Krascsenics Csilla szerezte fejjel. Quirikó Vivien vezetőedző az összecsapáson a keretünk összes tagjának játéklehetőséget adott, a végén Torma Lillát Kopjári Liza váltotta.

Az történt ezen az összecsapáson, amire számítottunk. Végig koncentrálnunk kellett, hiszen a spanyolok állandóan keresték az üres területeket. Sajnos ma nem volt szerencsénk, mivel kétszer is peches gólt kaptunk. Örülök, hogy többször eljutottunk az ellenfél kapujáig. Nincs okunk a szégyenkezésre, megmutattuk, hogy nem érdemtelenül kaptunk meghívást erre a tornára – nyilatkozta Quirikó Vivien.

 

Olaszországi nemzetközi torna bronzmeccs

DEAC-Futsi Navalcarnero 2-6 (0-2)

Gólszerzők: Krascsenics (27., 37.), ill. Romero (2.), Csepregi (10., 36. – öngólok), Sotelo (23., 33.), Rodriguez (24.)

A DEAC összeállítása: Torma – Fülöp, Üveges, Nagy A., Krascsenics. Cserék: Kopjári, Csepregi, Pócsik, Gajzágó, Horváth V., Sovány, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Nyomzó

Elrontottuk a végét

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek