Sport
2021-04-23

Mellőzni kellene a rövidzárlatokat

Kiss Bence szerint a Debreceni Egyetem csapatára háromesélyes összecsapás vár a hétvégén.

Az Ajka elleni múlt heti vereség után matematikailag is biztossá vált, hogy a DEAC futballistái a következő idényben csak az NB III-ban állhatnak rajthoz. A kiesés ellenére az élet nem áll meg, hiszen öt összecsapás még hátravan ebből az idényből, Sándor Tamás legénysége vasárnap 17 órától a Szentlőrinc otthonában vendégeskedik.

A szentlőrinciek hozzánk hasonlóan újoncként vágtak neki a pontvadászatnak, jelenleg a 15. helyen állnak a tabellán, de még nem lélegezhetnek fel, ugyanis a 18. pozíciót elfoglaló Kaposvárhoz képest csupán négy egység a fórjuk. Sereghajtó együttesünk novemberben Spitzmüller István góljával 1-0-ra győzte le a Baranyai megyei alakulatot hazai környezetben, ezt a végeredményt a hétvégén is zokszó nélkül elfogadnánk.

“Nyilván nem lepek meg senkit azzal, ha azt mondom, hogy mindenkit megviselt a kiesés – hangsúlyozta Kiss Bence. – Az utolsó fordulókban az fog motiválni minket, hogy minél jobb eredményeket érjünk el. Idegenben eddig sajnos még nem jött össze a pontszerzés, ennek a sorozatnak a megszakítása is cél lehet a szezon végéig. Úgy gondolom, a vasárnapi összecsapás háromesélyes lesz. Az NB II-ben megtanultuk, hogy egyetlen kihagyás is végzetes lehet, így a Szentlőrinc otthonában is csak maximális koncentrációval lehet esélyünk a jó eredményre. Sajnos egyébként ilyen figyelmetlenségek gyakran előfordultak nálunk, ha ezeket csökkenteni tudtuk volna, ideálisabb lenne a helyzetünk” – mutatott rá a 20 esztendős támadó.

Kiss Bence az előző négy játéknap során mindig játéklehetőséget kapott a szakmai stábtól. A fiatal labdarúgó a teljesítményével nem okozott csalódást, bár a gólszerzés nem jött össze.

“A mostani idényben eddig csak egyszer találtam be az NB II-ben (a Loki kapuját vette be decemberben – a szerk.), motivál, hogy újra eredményesek legyek, nem akarom ennyivel befejezni az évet. Egyébként szerintem nem nyújtottam rossz teljesítményt az utóbbi meccseken, bár hibák nyilván mindig akadnak, de ezeket lehet javítani” – hangsúlyozta Kiss, aki nyáron tért haza Németországból, majd a DEAC-hoz igazolt. Elmondta, visszahúzta a szíve Debrecenbe, így kapóra jött klubunk ajánlata. Hozzátette, remekül érzi magát itt, és a társai is hamar befogadták.

Merkantil Bank Liga NB II 34. forduló
 

Szentlőrinc-DEAC

2021. 04. 25. (vasárnap) 17:00, Szentlőrinc SE Sporttelep – zárt kapuk mögött

Bíró Ádám

Az agrárkamaránál csak az év második felében kell tagdíjat fizetni

UEFA döntés az EB helyszíneiről

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek