Sport
2022-12-20

Kaposváron zárjuk az alapszakasz első felét

A Tippmix Férfi NB I. A 13. fordulójában Kaposvárra látogat a DEAC kosárlabdacsapata. A csütörtökön 18 órától kezdődő összecsapáson – a szerdai bajnokik függvényében – egy győzelemmel még kiharcolhatja a Magyar Kupa részvételt David Dedek együttese.

Hiába nyert meg a legutóbbi négy bajnokijából hármat is a Debreceni Egyetem alakulata, a gyengébb szezonkezdésnek köszönhetően az alapszakasz féltávjához érkezve már nem csak a saját kezében a sorsa a Magyar Kupa kvalifikációt illetően. Az mindenesetre már szerdán eldől, hogy Kaposváron a feldobás pillanatában lesz-e még esélye Polyák Lászlóéknak, hiszen a közvetlen rivális Oroszlány és Körmend egy nappal korábban játszik. Amennyiben a vasiak nem nyernek Pakson és az OSE sem tudja odahaza legyőzni a Szegedet, úgy szezonbeli második idegenbeli sikerével feliratkozhat a Magyar Kupa indulói közé a DEAC, minden más forgatókönyv esetén idén lemaradnak.

A somogyiak nem kezdték rosszul a szezont, hiszen hat fordulót követően ötvenszázalékos mérlegükkel az NB I. középmezőnyéhez tartoztak, s bár játékuk meglehetősen hullámzó volt, a szombathelyi győzelmük például bizakodásra adhatott okot. A novemberi válogatott szünetet követően azonban valami megtört a delfineknél, öt mérkőzést vesztettek el sorozatban, a rossz szériát csak néhány nappal ezelőtt tudták megszakítani a sereghajtó Nyíregyháza otthonában. Nem nézte tétlenül a csapat bukdácsolását a vezetés, egy légióscserével igyekeztek felfrissíteni a keretet, Dayon Griffin helyére Isiah Brown érkezett, mely egyben szerkezetbeli változást is jelentett. Érdekesség, hogy az elküldött amerikai bedobót néhány nappal később a jelenleg második helyen álló Szolnoki Olajbányász leigazolta.

A DEAC keretében is változás történt, hiszen a héten közös megegyezéssel szerződést bontottak az utóbbi időben sérüléssel bajlódó Keenan Gums-szal, s bár pótlásán dolgozik a klub, hivatalos bejelentés még nem történt. David Dedek együttesének teljesítménye a közelmúltban aratott sikerek ellenére továbbra is rendkívül hullámzó, hiszen a Szeged és a Körmend elleni bíztató produkciót követően esélyük sem volt Székesfehérváron, és a legutóbbi Honvéd elleni győzelem alkalmával is meglehetősen döcögős volt a játék. A jelenleg a 10. pozícióban álló hajdúságiak mindenesetre egyértelműen a két pontért utaznak Kaposvárra, mellyel stabilizálhatnák helyüket a középmezőnyben, szerencsés esetben pedig a kupaindulást is kiharcolhatják.

Világszínvonalú eszközt vásároltak Karikó Katalin felajánlásából

Katar 2022: Erre biztosan emlékezni fog a világ

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek