Sport
2021-02-25

Hatvan perc, amire nem lehetünk büszkék

A katasztrofális kezdés után Hornyák Dóra vezérletével próbált visszakapaszkodni a DVSC SCHAEFFLER, de túl nagy előnyt adtunk a Vácnak.

Az első tíz percünk olyan volt, mint egy katasztrófafilm, ám ilyen ipari mennyiségű szerencsétlenkedés láttán, mg a kevésbé igényes mozinéző is felszisszenne, mondván, ez már egy fikciós történeteben is sok. Pedig Vácon megcsináltuk!

Köstner Vilmosnak már az 5. percben időt kellett kérnie, 4–0-ra vezetett az ellenfél. Hiába a tanácsok, a különbség, tovább nőtt, lett 5–0, 8–1, majd 10–2. Percenként kaptunk egy gólt az erősen tartalékos váci csapattól.

Igaz, nálunk is akadt hiányzó, a Fehérvár elleni MK-meccsen sérülést szenvedő Kovács Anna nem utazott el a meccsre, de amit láttunk, azt nem lehet csak Anna hiányával magyarázni. Hornyák Dóra vette hátára a csapatot, s mivel Csapó Kyra is bemutatott néhány bravúrt, legalább a helyzet további romlását sikerült megakadályozni.

A félidei hatgólos hátrány nem tűnt ledolgozhatatlannak, s mivel a folytatásban némileg javult a védekezés, felcsillant a remény. Hiába jöttünk fel a 39. percre három gólra (22–19), a kulcsmomentumokban hibáztunk, a hazaiaknál pedig mindig volt valaki, aki átsegítette övéit a holtponton. Így a hajrában már esélyünk sem volt a pontszerzésre, fájó leírni, de megérdemelten nyert az erősen tartalékos, ám mentálisan erősebbnek tűnő Vác. A hatvan perc esszenciáját talán a remekül kézilabdázó, 12 gólig jutó Hornyák Dóra szavai adják vissza.

„Amíg remegő kézzel és üres fejjel játszunk, nem lesz teljesítmény” – fogalmazott Dodó. Igaza van!

VÁCI NKSE–DVSC SCHAEFFLER 32–28 (19–13)
Vác, zárt kapuk mögött, Vezette: Bócz, Wiedemann
Vác: BUKOVSZKY – Diószegi 2, HÁMORI K. 7, ARON 4, Helembai 2, KÁCSOR 6, Radoszavljevics 3.ÁCsere: Bálint A. (kapus) – SZABÓ L. 6 (3), Bárdy 2. Edző: Szilágyi Zoltán
DVSC: Giegerich – Arany 2, Bordás 1, Deszpotovics 6, HORNYÁK D. 12 (7), Vámos P., Vantara–Kelemen 1. Csere: CSAPÓ KYRA (kapus) – Karsten 1, TÓVIZI 4, Bánfai 1, Csernyánszky, Petrus. Edző: Köstner Vilmos

Kiállítások: 6, illetve 8 perc
Hétméteresek: 4/3, illetve 8/7

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Nagyon koncentráltak voltunk végig. A mérkőzés bizonyos szakaszaiban érett, taktikus játékot produkáltunk. Az elején komoly előnyt építettünk ki, a DVSC próbált velünk jönni, de a kritikus pillanatokban mindig volt valami, amivel át tudtunk lendülni a holtponton.
Köstner Vilmos: – Megérdemelten nyert a Vác, nagyon nehéz azt a mérkőzést értékelni, melynek a 10. percében 8 góllal vezet az ellenfél, pedig tudtuk, hogy fontos számunkra ez a mérkőzés. Felkészültünk rá, mégis így sikerült. Bosszant, hogy sokat dolgozom, s legalább az elvégzett munka töredékét szeretném visszalátni. Bosszant, hogy válogatott játékosok ilyen teljesítményt nyújtanak, tisztelet a kivételnek: Hornyák Dórának és Csapó Kyrának!

 

 

https://dvsckezilabda.hu/

Olaszország húsvét utánig hosszabbítja a korlátozásokat

Együttműködik a KórházSuli és a debreceni gyermekgyógyászati klinika

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek