Sport
2023-10-30

Mándi Norbert: Ennyi ki nem kényszerített hibával nem lehet nyerni

A vezetőedző elmondta, a holnapi kupamérkőzésen azok a játékosok is bizonyíthatnak, akik eddig nem jutottak sokszor szóhoz.

A DEAC férfi kézilabdacsapata 30-25-ös vereséggel zárta az OTP Bank-Pick Szeged U21-es együttese elleni szombati bajnokit. Pedig az első félidőben úgy festett, hogy Mándi Norbert legénységének reális esélye van a győzelemre. Aztán a szünet után sokszor homokszem csúszott a gépezetbe, ezt pedig a Tisza-partiak megbüntették. Játékosaink a második játékrészben főleg támadásban nem muzsikáltak jól, ezt támasztja alá, hogy mindössze nyolc gólt szereztek.

 Ekkor nagyon beszűkült a játékunk, mindent befele vittünk, hiányoztak a távoli zónákból a lövések. Azt kértem, hogy az egyes és a kettes védő között próbáljuk befejezni az akciókat, de nem valósítottuk meg ezt. A kapuban Boros Tomi bemutatott ugyan néhány védést, ám ezúttal ő sem hozott extrát. Az utolsó tíz percben legalább hat eladott labdánk volt, ami nem fér bele. Nagyon csalódott vagyok, ennyi ki nem kényszerített hibával nem lehet nyerni. Sűrű a mezőny, így pár vereséggel sokat lehet visszacsúszni a tabellán. Köszönjük a szurkolók támogatását, a vereség ellenére éltettek minket, ami sok erőt adhat. Azt szeretném kérni, hogy a következő meccseken ugyanígy álljanak mögénk, mivel erre nagy szükségünk van – hangsúlyozta Mándi Norbert vezetőedző.

Sok idő nincs a “sebek nyalogatására”, ugyanis kedden kupameccs vár ránk a Cegléd otthonában. Szeptember elején már vizitáltunk a Pest vármegyeiek csarnokában, akkor vetélytársunk 31-23-ra diadalmaskodott.

 Nem a megszokott kerettel vágunk neki a mérkőzésnek. Azok a kézilabdázók, akik eddig kevesebb időt töltöttek a pályán, most több játéklehetőséget kapnak. Úgy tervezem, hogy több kulcsembernek pihenőt fogok adni – mutatott rá a trénerünk.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, amennyiben döntetlennel zárul az ütközet, akkor mi várhatnánk a következő kör sorsolását.

Magyar Kupa 2. forduló
Ceglédi KK-DEAC
2023. 10. 31. (kedd) 18.00, Gál József Sportcsarnok

Fotók: Égerházi Péter

Ülésezett a Szenátus

Az alkotó

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek