Sport
2022-05-30

Elérhetetlennek tűnik az élvonal

Krascsenics Csilla szerint a Debreceni Egyetem alakulatának okulnia kell a súlyos fiaskóból.

A DEAC női futballistái vasárnap az Astra otthonában megkezdték az osztályozót. Nagy tét forgott a kockán, mivel az oda-visszavágós párharc győztese a következő szezonban az NB I-ben szerepelhet.

Szakonyi Emese a 18. percben könyörtelenül kihasználta az egyik megingásunkat, ezzel a házigazda megszerezte a vezetést. A folytatásban akadtak ígéretes lehetőségeik az üllőieknek, de ezeket megúsztuk, így a szünetben 1-0 állt az eredményjelzőn. A második játékrész elején Szakonyi duplázta meg a riválisunk fórját. Ahogy telt az idő, egyre jobban kijött rajtunk a fáradtság, ebből pedig profitált az Astra. Kós Petra Klaudia két találatával 4-0-ra módosult az eredmény, aztán a lefújásig Erdész Fanni és Árvay Hanna Eszter is beköszönt.

 Viszonylag jó első játékrészt produkáltunk, ekkor még éreztem az akaratot a lányokon. A szünetet követően minden szempontból megtört a csapat. Nagyon dühös vagyok, semmilyen pozitívumról nem tudok beszélni. Ilyen mentalitással nincs helyünk az NB I-ben! Persze nagy a különbség az élvonal és a másodosztály között, ezt megtapasztaltuk. Bízom benne, hogy a játékosaim tanulnak ebből a találkozóból. A visszavágón jobb hozzáállásban reménykedem, valamint abban bízom, hogy szorosabb meccset tudunk játszani. Az Astra futballistái dicséretet érdemelnek, mivel nem néztek le minket, és azt is elbírták, hogy több kulcsember sem léphetett pályára – összegzett Krascsenics Csilla vezetőedző.

A második meccset szombaton 17 órától rendezik meg Pallagon.

Simple Liga Női NB I osztályozó 1. mérkőzés
Astra-Activtek HFC-Üllő-DVSC-DEAC 6-0 (1-0)
Gólszerzők: 
Szakonyi (18., 47.), Kós (53., 74.), Erdész (76.), Árvay (85.)

BIRÓ ÁDÁM

Hallgatói gasztrofesztivál

Előkelő helyen végeztek dartsosaink az országos megmérettetésen

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek