Sport
2023-11-11

Loki siker Bukarestben

Nem vettek minket kézhez a románok.

Tamási Áron írja az Ábel trilógia első kötetében, hogy a románok "abban az évben kézhez vettek minket". Ez valamikor a múlt század huszas éveiről szól. Eltelt egy emberöltő azóta, és a CSM Bucuresti női kézilabda együttese hasonlóan vélekedett egész héten, mint a nagy magyar író. Biztosak voltak a DVSC SCHAEFFLER elleni sikerben. Adrien Vasile edző tíz gól különbséget vizionált a román sport napilapnak adott nyilatkozatában, hozzátette kezükben a siker, a továbbjutás irányába nem lehet más a cél, csak a román győzelem.
 
Ehhez képest máshogy alakult. Pedig igazán nem jól indult. Illetve sehogy sem indult. A csapatot és néhány szimpatizáns szurkolót szállító repülőgép Nagyváradról a fővárosba. Nem sokat, csak négy órát késtek. A lányok este tíz helyett, éjjel kettőkor foglalták el szállásukat, emiatt a szombat délelőtti edzés helyett sétát iktatott be Szilágyi Zoltán.
Magyar idő szerint este hatkor indult útjára a gyönyör, két francia játékvezető irányításával. A hazaiaknál három játékos hiányzott, köztük Zaadi, a világbajnok francia átlövő. Úgy voltunk vele, legyen ez az ő bajuk.
 
Félig sem telt meg a csarnok, amely az egykori Conducator palotájától nem messze található.
A vendégek kezdték a játékot, de nem sikerült jól a támadás. A CSM gyorsan indított, bejátszották a labdát az egykori győri Pinteának, de a ziccert Gabriel ártalmatlanította. Az ellentámadásból hetes lett a Loki javára, mert Planétát megrángatták. Töpfner biztos kezűnek mutatkozott, a másik ex-győri Laura Glauser ellen. Felváltva estek a találatok, a Bucuresti akarta, de nem tudott ellépni. A hetedik percben Hámorival szemben tehetetlenek voltak, 3-2-es hajdúsági vezetésnél Vasile kikérte első idejét. Ez sem használt. Öt oerc múlva már kettővel ment a Loki, sőt emberelőnybe is kerültek Vámosék. Ez azonban, mintha őket zavarta volna meg jobban, mert a hazaiak létszám hátrányból egyenlítettek, sőt a vezetést is megszerezték. Ekkor Szilágyi mester is magához rendelte övéit. Használt a szép szó, mert a 25. percig mindig a Debrecen vezetett. Két minutum volt hátra az első játék részből, amikor a csereként beállt, harmadik számú CSM kapus Davidsen, megfogja Töpfner büntetőjét. Neagu, majd Ostergard is betalál, fél perccel a vége előtt Planétát kiküldik, kapunk egy üres kapus gólt, és 17-14 nekik a szünetben.
 
A második félidőt Vámos Mira bombája indította, de a remek napot kifogó Davidsen kapus - hatvan százalékos volt ekkor a védési mutatója - Kácsor hetesét is védi, az ellentámadásból román gól, és ötre nőtt a különbség. 20-15-nél aztán valami bekattant. A csapat elhitte, hogy ha küzdenek, hajtanak, nem kaphatnak ki. A két Vámos - Petra, és Mira - a társakkal együtt öt perc alatt egyre csökkentette a difit, a 43. percben pedig csapat kapitányunk góljával újra egál. Hogy még jobban lehűtsék a kékek kedélyeit, Grosch Vivien megfordítja az állást. Igaz Neaguék még csinálnak egy három nullás rohamot, de hat perccel a vége előtt Kácsor ismét egyenlít: 28-28. Ekkor már nem használt a vérnyomás csökkentő sem a képernyő előtt. Alig volt hátra 90 másodperc, Neagu betalál, de ismét sikerült az egyenlítés. Az utolsó másodpercek izgalmáért megbocsátunk. Az idegenbeli döntetlen káprázatos eredmény! Főleg annak tükrében, hogy egy világ válogatott ellen sikerült ezt elérni.
A másik találkozón a Brest otthon ikszelt a Buducsnosztal. Így a Loki a megszerzett hét pontjával, jelenleg ötödik a tabellán. A CSM elleni visszavágó jövő héten, szombaton, délután négytől lesz a Hódosban. Telt ház előtt!
 
Női kézilabda BL "A" csoport 7. forduló:
CSM Bucuresti - DVSC SCHAEFFLER 29-29 (17-14)
 
Weisz György

Atomjaira szedték a Paksot

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek