Sport
2021-06-28

Sándor Flórián is hosszabbított

A DEAC 22 éves védője a következő idényben is Debrecenben játszik.

Sándor Flórián Dunaújvárosban született, utánpótlás éveit azonban Székesfehérváron töltötte. 15 évesen már benevezték az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia EBJL csapatába. Kivételes fizikai adottságaira korán felfigyeltek a trénerek, bekerült a Divízió 1/A csoportos ifi VB-n résztvevő magyar válogatottba. A 2015-16-os idényben érdekes módon alig szerepelt az ifi korosztályban, annál többet a juniorok között. A hazai juniorban 11 meccset játszott, az osztrák ligában 29 alkalommal lépett a jégre és összesen 7 pontot szerzett. A következő szezonban párhuzamosan szerepelt a magyar és az osztrák junior ligákban, miközben jelentősen megnőtt a pontgyűjtő kedve, itthon kilenc, míg a szomszédságban 11 pontot ért el. Nyolc MOL Liga mérkőzésen jutott szóhoz a Fehérvári Titánok együttesében, itt 3 pontot gyűjtött össze, de játszott a Divízió 1/A csoportos ifi, valamint a Divízió 1/B csoportos junior világbajnokságokon is, az utóbbi eseményről aranyérmet hozhatott haza. A soron lévő idényben változatlanul szerephez jutott az utánpótlásban, bajnok lett az osztrák junior ligában, az Erste Ligás mérkőzésszáma viszont 22-re emelkedett és erre a szezonra is jutott egy Divízió 1/A csoportos junior VB. A 2018-19-es szezonját 46 Erste Ligás találkozó és 8 pont fémjelzi, valamint egy bronzérem a Divízió 1/B csoportos junior világbajnoki megmérettetésről. 2019-ben átigazolt a DEAC együtteséhez, 40 mérkőzést kapott, ekkor még nehezebben ment a gólszerzés, mindössze 4 pontot átlagolt. A 2020-21-es idényben már sokkal jobb játékot produkált, 47 találkozón 12 pontot gyűjtött össze.

– Bár javában tart még a nyári szünet, de ilyentájt dolgozni szoktál. Most is ez a helyzet?

S.F.: Még februárban, Debrecenben kezdtem kitanulni az ács szakmát az Oktáv Képzési Központ szervezésében. Jelenleg egy vállalkozónál dolgozom, úgy is mondhatnám, hogy szakmai gyakorlaton vagyok. Hetente 5 napot dolgozunk, reggel 7-8 órától kezdve, alkalmanként 8 órás időtartamban. Dunaújvárostól mintegy 20 kilométerre van egy faházam, ott szoktam aludni, teljesítem a napi edzésadagomat, futni járok és a kondizást is meg tudom oldani.

– Milyen tervekkel vágsz neki az következő Erste Ligás szezonnak?

S.F.: A srácokkal együtt jobban örültem volna, ha tavaly bejutunk a bajnoki döntőbe, de a Magyar Kupa megnyerése is nagyszerű eredmény, sokat dobott a hangulatunkon. Az idei szezonban az a célom, hogy minimum megismételjük az elmúlt évi teljesítményünket, nyilván különösen boldog lennék, ha sikerülne bekerülni a döntőbe.

Sándor Flóri játéka sokat fejlődött a legutóbbi szezonban. Rendre második soros hátvédként kapott lehetőséget, ami eleve az edzői stáb bizalmáról árulkodik. Azon kívül, hogy eredményesen kamatoztatta kivételes testméreteit, technikai téren és a játék olvasását tekintve is nagyot lépett előre. A második debreceni szezonjában jóval gyakrabban és bátrabban zárkózott fel a támadásokhoz, időben visszaért a védőharmadba, amennyiben erre volt szükség és megalkuvást nem ismerő, kemény munkával, sok blokkolással támogatta a csapat védekezését.

NÉVJEGY:
Sándor Flórián
Született: 1999.június 13., Dunaújváros
Posztja: hátvéd
Testmagasság: 196 cm
Testsúly: 100 kg
Ütőfogás: balos

Újabb vállalkozás vehette át a „Fenntartható Debrecen” címet

Három díjat nyert egy isztambuli filmfesztiválon a Magyar Golgota című tévéfilm

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek