Sport
2022-05-30

Előkelő helyen végeztek dartsosaink az országos megmérettetésen

A DEAC dartsszakosztály szombaton, a Nemzeti Bajnokság 4. fordulóján három játékosával – Kovács Patrik, Vályi Attila és Oláh Bence Attila – indult. Vasárnap a Steel Csapat Magyar Kupában is érdekeltek voltunk.

Szombaton a sorsolás nem volt kedvező, hiszen Kovács Patrik és Oláh Bence egy táblára került, míg Vályi Attila a 28. táblánál állt a dobóléchez. A 14-es tábla küzdelmeivel kezdve Bence a Tököli Darts Klub egyik kiválóságával, Greksa Károllyal játszott szoros mérkőzést, az átlagok is végig fej-fej mellett voltak, de végül dartsosunk (66,75) 4 leget tudott nyerni ellenfele (68,34) 6 nyert játékával szemben. Ugyanezen táblán Kovács Patrik (62,63) az első mérkőzését 6-0-s győzelemmel abszolválta Kollár Bence (45,96) ellen. A tábladöntőben a felső ágról Greksa Károly ellen szakosztályunk játékosa revansot tudott venni (67,99), 6-3-ra győzött riválisa (71,29) ellen, és kvalifikálta magát a legjobb 32-be.

Vályi Attila táblájának első mérkőzését Beke József ellen játszotta, és bár végig volt esély arra, hogy döntő legre mentse a mérkőzést, végül a BDSE játékosa 6-4 arányban nyert. Így Bence és Attila a 65. helyen végeztek.

Kovács Patrik (55,33) a legjobb 32-ben Jehirszki György (72,73) ellen állt táblához, akin nem tudott fogást találni, és 6-0-s vereséget szenvedett a későbbi döntőstől. Játékosunk a versenynapon így a 17. helyen végzett.

Vasárnap a Steel Csapat Magyar Kupát szintén az Érd Arénában rendezték, a szombati játékosokhoz pedig Mező Balázs csatlakozott, hogy egységes csapatként képviseljék a DEAC színeit.

A 4 fős csoportban az ÉRD-el SE I. ellen 9-4-es, a BEAC ellen 9-5-ös győzelem, a ’Tököl-Vecsés vegyes’ formációnevet képviselő csapat ellen 9-4-es vereséggel a 8. csoportban a 2. helyen végeztek játékosaink.

A főtáblán a legjobb 32-ben a ’Smile DC 2.’-t 9-3 arányban felülmúltuk, és következett a ’365 days’ csapata. A Lakeside-ot is megjárt Ihász Veronikát, Rucska Józsefet, Bezzeg Nándort, Tekauer Norbertet és a többszörös magyar bajnok Kovács Patrikot is felvonultató gárda ellen 9-3-mas vereséget szenvedtünk, így a 39 csapatnevezőből a 9. helyen zártunk.

Elérhetetlennek tűnik az élvonal

Megjelent az új Egészségközpont Magazin

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek