Sport
2022-05-07

Jégkorong: A magyarok feljutottak a világelitbe

A Ljubljanában zajló divízió 1/A-s világbajnokság szombati játéknapján a románok vereséget szenvedtek, így válogatottunk az utolsó meccstől függetlenül, ezüstéremmel zárják a tornát.

Pénteken ugyan vereséget szenvedett nemzeti csapatunk a házigazda Szlovéniától, ám ezzel nem úszott el az esély a feljutásra. Mivel a Sean Simpson által irányított válogatottunk korábban legyőzte Dél-Koreát és Litvániát, ha vasárnap nyer Románia ellen, felkerül a világelitbe.

Egy másik forgatókönyv is ott volt a pakliban, ha a románok kikapnak a litvánoktól, a vasárnapi mérkőzésnek a feljutás szempontjából a mieink számára már nincs tétje, az eredménytől függetlenül a 2. helyen végez nemzeti csapatunk.

Szombat délután kiderült, már nem kell izgulnunk, keleti szomszédunk 5-4-es vereséget szenvedett Litvániától, ráadásul búcsúzni kényszerült a divízió 1/A csoporttól.

Fiaink így minden teher nélkül léphetnek vasárnap jégre, felszabadultan játszhatnak, azzal pedig, ha legyőzik a záró napon a románokat, sok-sok magyar szurkolónak teszik szépé a napját.

Podcast

Nincs telitalálat

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek