Sport
2022-04-22

Egy régi-új sorozatban az év első győzelméért

A DEAC Gladiators a Blue Bowl Cupban lép pályára szombaton a Diósd Saints vendégeként.

Korábban mindössze két idényt élt meg a Blue Bowl Magyarországon. 2006-ban még Debrecen Gladiatorsként ezüstérmes lett a csapat a sorozatban, ám annak a bizonyos évnek már hírmondója sem maradt a cívisvárosiaknál. A Magyar Amerikai Futball Szövetség most újjá élesztette a Blue Bowlt egy új szabályrendszerrel kiegészítve.

Az idei megmérettetés egyik érdekessége, hogy mindig az alacsonyabb osztályú bajnokságok importszabálya érvényes. A Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapatának ellenfele a Divízió II-ben szereplő Diósd Saints lesz, ami azt jelenti, hogy csak magyar állampolgársággal rendelkező játékosok léphetnek pályára a találkozón. Amerikai importok és más egyéb külföldi játékosok így nem is játszhatnak. A DEAC Gladiatorsnek szüksége lenne egy sikerre most, hiszen nem kezdődött jól a bajnokság. Két vereség után nehéz helyzetbe kerültek a cívisvárosiak, így a Blue Bowl Cupban a negyeddöntőből való továbbjutás mellett az lesz a cél, hogy sikerélményt is szerezzen a csapat.

A Diósd Saints nem lebecsülendő ellenfél. 2019-ben indultak először a szentek a harmadosztályban és azóta fejlődő pályára kerültek a fokozatos építkezésnek köszönhetően. Idén a Divízió II. küzdelmeit győzelemmel kezdték, 42-7-re nyertek hazai pályán az újonc Oroszlány Bears ellen. Így pozitív tapasztalatokkal és motiváltan várhatják a gladiátorok elleni meccset.

A Diósd Saints – DEAC Gladiators találkozó április 23-án, szombaton 16 órakor kezdődik a DTC-pályán. A továbbjutó a magyar bajnok Budapest Wolvesszal mérkőzik meg az elődöntőben.

Újra jön „A vén bakancsos és a fia, a huszár”

Robotikáról pszichológus szemmel

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek