Sport
2023-01-12

BRAVÚR A NÉPLIGETBEN!

Hiába kerültünk komoly hátrányba, felálltunk a padlóról és döntetlent játszottunk a Ferencváros otthonában! Igazi csapatmunka volt!

Ki gondolta volna, amikor alig több, mint negyedóra elteltével 10–4-re vezetett az FTC? Rosszul kezdtük a meccset, a hazaiak remekül védekeztek, gyorsan nőtt az előnyük. Aztán valami megváltozott: A zöld-fehérek több, mint hat percig nem tudtak gólt lőni, s bár mi sem sziporkáztunk támadásban, legalább kétegységnyit faragtunk a hátrányunkból. Érkezett a kispadról Csernyánszki Liliána, aki alaposan meglepte a vendéglátókat, Anca Giegerich pedig fontos pillanatban védett büntetőt. Így szünetig pedig stabilizáltuk a különbséget, mínusz négyről kezdhettük a második félidőt. De még, hogy kezdtük!

Planéta Szimonetta és Mariana Costa góljaival megfeleztük a hátrányunkat, közben Anca újabb hetest védett. Aztán Szimó egyre csökkentette a hátrányunkat., s bár több, mint öt perc után a Fradi is betalált, az egyértelmű volt, hogy visszajöttünk a meccsbe. A folytatásban őrült üldözőverseny zajlott a pályán, a Loki egy pillanatra sem adta fel, a Fradi minden lépésére volt válaszunk. Vámos Petra elkapta a fonalat, a szélsőink remekelte, s kapusaink is hozzátették a magukét a meccshez. Belül az utolsó tíz percben újra hárommal vezetett a Fradi (28–25), de Vámos Petra, Petrus Mirtill és Mariana Costa góljaival egyenlítettünk. Cvijics góljára Füzi-Tóvizi Petra válaszolt, majd egy perc 11 másodperccel a befejezés előtt Hársfalvi találatával újra a zöld-fehéreknél volt az előny. Szilágyi Zoltán időkérése után hét mezőnyjátékossal indultunk harcba az egyenlítésért, villant Vámos Petra, erre pedig már nem volt válasza a Ferencvárosnak.

Kezdődhetett a debreceni örömtánc az Elek Gyula Aréna parkettjén, ami a bravúros pontszerzés után több volt, mint indokolt!

Szép volt lányok, de milyen szép!

FTC-RAIL CARGO HUNGÁRIA–DVSC SCHAEFFLER 30–30 (16–12)
Elek Gyula Aréna, 1200néző. V: Andorka, Hucker

FTC: Janurik – Malestein 2, BÖLK 5, Tomori, CVIJICS 5, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 5, Márton G. Csere: Bíró B. (kapus) Kisfaludy 2, Klujber 2, Lekics 2, Stolle 1, Hársfalv 2i, SZUCSÁNSZKI 3, Papp D.1, Kukely A. Edző: Elek Gábor
DVSC: GABRIEL – M. COSTA 4, PLANÉTA 3, VÁMOS P. 7, FÜZI-TÓVIZI 2, Kácsor 1, PETRUS 4. Csere: GIEGERICH (kapus), Szabó N., TÖPFNER 6 (6), Hámori K., BORDÁS, CSERNYÁNSZKI 3. Edző: Szilágyi Zoltán

Kiállítások: 10, ill. 2 perc
Hétméteresek: 5/3, ill. 7/6

MESTERMÉRLEG
Elek Gábor: Nehéz mit mondani, hiszen olyan sorozatban vagyunk, ahol minden pillanat minden perc nagyon fontos. Jól kezdtük a meccset, stabil volt a védekezésünk. Szünet után fellazultunk, sok könnyű gólt kaptunk, nem zártunk vissza. Nem működtek a csapdáink, ezért sok gólt kaptunk szélről. Csak magunkat okolhatjuk a pontvesztés miatt. Ez nagy pofon volt, eddig lépéselőnyben voltunk, ezt elvesztettük, de hosszú még a bajnokság. Gratulálok a DVSC-nek és sok sikert kívánok a hétvégi kupameccsre!
Szilágyi Zoltán: Hatalmas küzdelemben született meg a számunkra győzelemmel felérő döntetlen. Pedig nem így indult a meccs, az elején dominált a Ferencváros, mi kishitűen, körülményesen, lassan játszottunk, a védekezésünk sem állt össze. Ennek a periódusnak az egyetlen pozitívuma, hogy a Fradi nem tett szert még nagyobb előnyre Szünet után, ahogy teltek a percek, úgy éreztük. hogy van keresnivalónk, s ezzel sikerült élni. Ehhez kellettek remek egyéni teljesítmények, tudtunk gyors gólokat lőni, és összeállt a védekezésünk, A végén szerencsénk is volt, így sikerült pontot szerezni. egy nagyszerű hangulatú, sportszerű meccsen. Sok sikert kívánok a Fradinak a folytatásra!

Forrás: dvsckezilabda.hu

Filip Gyuri

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek