Sport
2022-04-13

DEAC-Hajdúszoboszló 2:0

A DEAC futballistái a Hajdúszoboszlót fogadták szerda délután a DEAC Sportcampuson. Több alapemberünk sem léphetett pályára, Bereczki Dániel és Székely Dávid sérüléssel bajlódik, míg Sándor Tamás eltiltás miatt maradt le a meccsről.

Nem teketóriáztunk, hiszen már a 10. percben megszereztük a vezetést, Rauf egy lecsorgó labdát lőtt a vendégek kapujába. Fiatal futballistánk a mostani idényben harmadik alkalommal szerzett gólt az NB III Keleti csoportjában. Nem sokkal később balról érkezett egy centerezés, de Bánhegyi Zoltán megkaparintotta a játékszert. A másik oldalon egy szöglet után Lukács Zsombor próbálkozását magabiztosan védte Tóth Dániel. A 29. minutumban Bidzilya Anton a tizenhatos közeléből tüzelt, de kicsit pontatlan volt. A szünet előtt előbb Máté János fejesét jegyezhettük fel, de az eredmény nem módosult, majd Tochukwu nem tudott túljárni a szoboszlói kapuvédő eszén.

A második játékrész elején Szabó Levente szabadrúgását hárította Bánhegyi, aki nem sokkal később Rauffal is kibabrált. Aztán tizenegyest kaptak a vendégek, de Máté János nem élt a sansszal, vagy fogalmazzunk inkább úgy, hogy Tóth a kapufára tolta a labdát. A kipattanó is a szoboszlói gólfelelős elé került, de ezt a szituációt szintén megúsztuk. A 75. minutumban a csereként beszálló Csányi Ádám növelhette volna a fórunkat, ám Bánhegyit a kapufa kisegítette. Bő tíz perccel később Lakatos Benjámin harcolt ki büntetőt, amit Sidibe higgadtan értékesített, ezzel pedig eldőlt az összecsapás.

A DEAC immáron öt meccs óta hibátlan a harmadosztályban. Virágék vasárnap a listavezető Kazincbarcikához utaznak.

NB III Keleti csoport 30. forduló
DEAC-Aqua-General Hajdúszoboszló 2-0 (1-0)
 

gólszerzők: Rauf (10.), Sidibe (86. – 11-esből)
 

A DEAC összeállítása: Tóth D. – Virág, Ujvárosi, Orosz – Lakatos, Spitzmüller (Sárosi, a szünetben), Soltész, Rauf (Csányi, 64.) – Tochukwu (Sidibe, 72.), Szabó L. (Trencsényi, 64.), Bidzilya (Gaczella, 87.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Fotó: Derencsényi István

Kiosztották a Digitális Zenei Díjakat

Idén hét salakmotor-versenyt rendeznek Debrecenben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek