Sport
2022-07-12

Aktívan telik a frizbisek nyári szünete

A DEAC frizbicsapatának edzései augusztus 3-áig szünetelnek, azonban a szakosztály játékosai így sem tétlenkednek, hiszen bemutatókat tartanak és juniortábort szerveznek.

Rácz Árpád szakosztályvezető elmondta, hogy az éves programnak minden évben része az egy hónapos nyári szünet.

Mivel az idei nemzeti bajnokság csak szeptemberben folytatódik, ezért most júliusra időzítettük a frizbis szünidőt, és csak augusztusban kezdjük majd a visszarázódást. Ebben az időszakban nem tartunk tehát edzéseket, és a csapatból most is mindenkit arra ösztönöztünk, hogy valóban kapcsolódjon ki, távolodjon el a komoly sportolástól, és csak akkor ragadjon korongot, ha ellenállhatatlan vágyat érez egy kis dobálgatásra. Mégsem telik frizbizés nélkül a július, mert akad néhány olyan nyári esemény, amelyen a sportágat igyekszünk népszerűsíteni. A szakosztály felkérést kapott a Magyar Bankholdingtól, hogy mutassa be a disc golf sportágat a bank helyi munkavállalóinak. Az MBH debreceni vállalatfinanszírozási területéről 24 dolgozó próbálta ki a Nagyerdei Stadion körül felépített pályát. A résztvevők négy csoportra osztva kb. másfél óra alatt teljesítették a hat kosarat, és közben megismerkedtek a játék szabályaival, a dobásfajtákkal, sőt a DEAC FreeBees jónéhány tagjával is, ugyanis kilenc játékosunk vett részt a program megvalósításában. Valójában jó kis csapatépítés volt ez számunkra is! Néhány hete egy másik megkeresés is érkezett hozzánk. A Láthatatlan Iskola az átmeneti otthonban élő gyerekek mentorprogramja, amely tanulni vágyó gyerekeket köt össze segíteni vágyó egyetemistákkal és felnőttekkel azért, hogy a gyerkőcök fejlődjenek és kihozhassák magukból a legtöbbet. Az egyik játékosunk évek óta mentorként segédkezik a programban, és rajta keresztül kaptunk meghívást az Iskola nyári táborába, hogy a gyerekekkel ismertessük meg a frizbit. Az apróságok nagy lelkesedéssel vettek részt a bemutatón, az ultimate és disc golf játékot is sokan kipróbálták.

 

Már évek óta hagyomány, hogy a DEAC FreeBees tapasztaltabb játékosai a budapesti LOL csapatával összefogva szerveznek nyári tábort utánpótláskorú játékosok számára. Az idei esemény július 18-22. között zajlik a Tisza-tó partján, Poroszlón. A tábor egyaránt szól a kicsiknek és nagyoknak, kezdőknek és rutinosabb játékosoknak, a programjában edzések, strand, csapatépítő feladatok, egy kis versengés és meglepetésesemények szerepelnek.

A bemutatók és táboroztatás mellett azért versenye is lesz a csapatnak. Július 13-án az EFOTT Fesztiválon egynapos torna keretében mérkőzünk majd meg a TF és a Széchenyi Egyetem csapataival. Lényegét tekintve ez az esemény is a sportág népszerűsítését szolgálja, de biztos vagyok benne, hogy a koncertprogramok mellett azért minden játékosunk élvezni fogja a versengést is, hisz a szünet alatt mindannyian ki szoktunk éhezni a korongvadászatra – zárta Rácz Árpád.

 

A csapat augusztus 3-án kezdi az alapozást, majd augusztus 13-14-én Szlovákiában vesz részt felkészülési tornán, a bajnokság pedig szeptemberben 3-án folytatódik.

Maradandó sérülést szenvedett a munkás egy debreceni építkezésen

A Titánok ellen játsszuk az első edzőmérkőzést

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek